Szerelmi háromszög kicsit másképp

2012.12.15.
Tisztelt Szakértő!
Én biszex lány vagyok. Egy éve, hogy együtt vagyok a jelenlegi lány partneremmel. A kapcsolatunkról senki sem tud, a szüleink sem. A páromnak van fiú partnere is, ami meg van beszélve, teljes mértékben elfogadom, tud is rólam az illető. Nekem is volt már pasim, ő is tudott a barátnőmről és a kapcsolatunkról. El is fogadta. Sajnos pár hónapja már nem vagyunk együtt, azóta a keresem férfi személyében az igazit. A csajomnak van egy bátyja. Róla annyit kell tudni, hogy megfelelő lenne a számomra. Kedves, figyel rám, ismerem a családját (a barátnőmön keresztül), ők is befogadnának, tudom, hogy a pasi nem hagyna el, nem használna ki, mint az eddigi kapcsolataimban a partnereim. Nagyszerű lenne a számomra. És én is szeretném, de van egy gond: a húga, aki az én párom.
A pasi nagyon szeretne velem találkozni, állandóan ír (nem zaklató jeleggel, pont jó). A húgával is beszélt, hogy mondjon nekem magáról pár jó dolgot, próbáljon meg összehozni bennünket. A párom azt mondja, hogy nem bánná, ha összejönnénk, de látom rajta, hogy kcsit fura ez a helyzet számára is. A bátyja nem tudhatná meg, hogy mi együtt vagyunk, vagy valaha is volt hozzá valami közöm átlagos barátságon túl. Tönkretenném vele, muszáj ezt titokban tartanunk. De én nem tudnák úgy a bátyja szemébe nézni, hogy valamit titkolok előle. Hogy ha például nála aludnák, akkor átmennék a húga szobájába egy csókért, vagy még másért is. Egy darabig lehet, hogy bírnám, de így idővel tönkretenném két ember, sőt egy család életét is. A bátyjáét, mert belém szeretné mégjobban, és azután dobnám valami kitalált hazugság miatt, mert nem mondhatom el az igazat. A páromét, mert (ha nem is mutatná) rosszul esne neki, hogy nyilvánosan a bátyját csókolom. És a családét, mert nagyon szeretnek engem.
Ha nem jövök össze vele és még most elutasítom valami hülye ok miatt, akkor is ugyanúgy tönkretenném. Mert nem tudnák olyan okot mondani, ami annyira nyomós lenne, hogy még csak esélyt sem adok arra, hogy megpróbáljuk. A családjának is csalódást okoznék, mert reménykednek, hogy bekerül hozzájuk (az ő szavukkal élve) egy ilyen kedves, aranyos, szeretnivaló lány.
Mindkét esetben saját magamat is tönkreteszem, mert tudom, hogy tudnám szeretni a pasit, de nem tudnák hazugságban élni, és nem tudnák a párom előtt más karjaiban lenni.
Átgondoltam már a dolgokat, hogy mi lenne a legjobb, hogy talán mégis meg kéne beszélni a pasival a dolgokat, hátha köztünk maradna a titok. De ez tudom, hogy lehetetlen. Nagyon érdekes szerelmi háromszögbe kerültem, és nem tudom, hogyan oldjam meg, hogy kevés fájdalmat okozzak. Próbálom nem csak a saját érdekeimet nézni, hanem másokét is.
A bátyjával mindenképp kell majd a napokban kettesben találkoznom, oda kell adnom neki valamit, és az nem halasztható el, és nem háríthatom másra a feladatot. Akkor el fog dőlni valami, és minimum egy ember szívét tönkreteszem a magamén kívül. Akárhogy is döntök.
Éljek hazugságban, titkoban és csókoljak mást, miközben a csajom kezét fogom? Vagy maradjak a barátnőm mellett, amíg kitartunk és törjem össze egy tökéletes pasi (akit magam mellé tudnék képzelni) és egy szerető család szívét?
Köszönöm a tanácsot, ha egyáltalán lehet erre jó tanácsot adni. :/
Üdvözlettel: egy szerető szív ♥

Szakértőnk válasza a Szerelmi háromszög kicsit másképp kérdésre

Kedves Levélíró!

Ez valóban nagyon nehéz helyzetnek tűnik. Azt gondolom, elsősorban azt kellene eldöntenetek a barátnőddel, hogy mennyire álltok készen arra, hogy esetleg a családja tudomást szerezzen a kapcsolatotokról. Kérdés persze az is, hogy ő mennyire tudná elfogadni, ha a bátyjával összejönnél és a fiú hogy reagálna arra, hogy a ti együtt vagytok. Az is felmerülhet kérdésként, hogy mennyire tudnál két, egymáshoz ilyen közel álló emberrel együtt lenni és belemélyedni annyira a kapcsolatokbaba, hogy boldogok lehessetek. Például elkerülhetetlenül találkoznátok mindannyian, hiszen családon belül lenne a dolog. Sok a megválaszolatlan kérdés ebben a történetben és mind komoly bonyodalmakhoz, félreértésekhez és fájdalomhoz vezethet. Azt javasolnám, arra törekedj, hogy minél kevesebb titok és kimondatlan dolog maradjon az életedben! Így, amennyiben úgy döntesz, szeretnél adni egy esélyt a fiúnak, minél hamarabb beszéld meg ezt a barátnőddel és mondjátok el a bátyjának is, mi a helyzet, hogy tudja, mibe megy bele. Az is megoldás lehet, hogy úgy érzitek, sem a kapcsolatotokat, sem a titokkal járó bonyodalmakat nem akarjátok felvállalni, így úgy döntesz, visszautasítod a fiú közeledését. Így persze elveszíted a lehetőséget, hogy valami jó alakuljon köztetek, de mindenképpen egyszerűbbé is válik a helyzet. Jelenleg még nincsenek mélyebb érzelmek köztetek, így biztosan hamar tovább tudna ő is lépni. Nem gondolnám egyébként, hogy nyomós okra lenne szükséged. Rengeteg elfogadható oka lehet annak, hogy valaki nem szeretne belekezdeni egy kapcsolatba, például más tetszik, nem érzi a vonzalmat, jelenleg nem szeretne komolyabb kapcsolatba kezdeni, stb, ám a lényeg ugyanaz, két ember kell egy kapcsolathoz és ha az egyik nem partner hozzá, a másiknak ezt el kell tudnia fogadni.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor