Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Tripla szerelem
  

Tripla szerelem

ora 2012-12-15 15:59:42
Kedves Kamasz Panasz!
Van egy nagy problémám, ami már-már kezd nagyon furcsának tűnni.
Gondom középpontjában három, egymástól totál független fiú áll, két osztálytárs, és egy fiatalabb, aki egy osztállyal lejjebb jár.
Kezdem a legfiatalabbal. Danival. Róla nem tudok sok mindent, de nagyon tetszik, és mostanában már beszélgetni is merek vele.
A másik Lacika. Aranyos, visszafogott, szeretünk nevetni, de valójában én csak barátnak tekintem, mégis féltékeny lennék, ha barátnője lenne.
A harmadik egy szintén barátnak mondható fiú: Andor, mellesleg a padtársam, ezért is sokat beszélgetünk. Ha egy másik lány a közelébe megy, rögtön elküldeném, hogy hagyja békén Andort, pedig ehhez igazán nincs jogom, elvégre nem vagyok a barátnője.
A kérdés pedig: Miért kell nekem mind a három fiú???
A gondolattól is megőrülök, hogy egyszer tetszeni fog nekik valaki, és nem én! Dani helyes, Lacika vicces, Andor pedig jó barát, talán ha kereszteznénk őket, nem is lenne semmi baj. Csak sajnos ezt nem lehet. Mit csináljak?
Köszönöm!

Szakértőnk válasza a Tripla szerelem kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, a féltékenység lényege az attól való félelem, hogy elveszíthetjük a másikat. Így talán érdemes lenne kicsit átgondolnod, hogy mit is szeretnél ezektől a fiúktól, mi az, amit félsz, hogy elveszíthetnél. Egyáltalán miért merül fel, hogy választanod kéne köztük, ha valójában csak az egyikük tetszik neked? Sajnos keresztezni nem fogod tudni őket, az azonban könnyen elképzelhető, hogy ami számodra igazán fontos a velük való kapcsolatodban, nem olyasmi, amit elveszíthetnél. Gondolok itt arra például, hogy egy barátság más, mint egy párkapcsolat, nem kizárólagos és a kettő nem is zárja ki egymást! Nyugodtan összejöhetsz például te is Danival úgy, hogy Lacikával továbbra is sokat nevettek együtt és Andort is megtartod barátnak. Miért lenne ez másképp, ha Lacikának vagy Andornak lenne barátnője?!

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések