Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Ilyen helyzetben válassza...
  

Ilyen helyzetben válasszam a férfi büszkeségem?

ora 2012-12-05 19:45:42
egy 16 éves lányról lenne szó aki visszautasított ( én 18 vagyok) és a szokásos legyünk barátok szöveget mondta... eleinte megpróbáltam vele barátkozni,de egyre jobban megszűnt az érdeklődésem felé, meg nem úgy tudtam rá tekinteni, mint egy barátra... majd pár héttel ezelőtt megmondtam neki,h én a barátja nem akarok lenni... erre azt kaptam válasznak vissza tőle, túl büszke vagyok... persze elfogadta a döntésem és lassan már 2 hete nem beszélünk meg semmi,de vhogy elkezdett hiányozni nekem és most nem tom kibéküljek-e vele vagy válasszam a férfi büszkeségemet és próbáljam kiverni a fejemből?
( a helyzet az,h még nem volt köztünk csók,csak kézen fogva járás... lehet ezt a barát dolgot azért mondta,h próbáljak neki bizonyítani? gondolok itt arra,h csókoljam meg hirtelen v hasonlók? meg szokott rólam beszélni a barátnőinek,h milyen aranyos vagyok meg ilyenek... és egyszer se lökött el magától,ha puszilgattam,ölelgettem,simogattam)

Szakértőnk válasza a Ilyen helyzetben válasszam a férfi büszkeségem? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, a barátja nem tudsz lenni, de hiányzik neked. Szerintem, amennyiben közelebb szeretnül kerülni hozzá, nem biztos, hogy a legjobb megoldás, ha tartod magad a férfi büszkeségedhez. Inkább legyél határozott és tegyél lépéseket abban az irányban, hogy elérd, amit szeretnél! Eléggé a kapcsolatotok kezdetén jártatok, amikor a barátnőd azt mondta, hogy legyetek inkább barátok, így még nem valószínű, hogy mélyebb kötelék alakulhatott ki köztetek, ami arra késztetné, hogy akkor is utánad nyúljon, amikor ilyen határozottan kijelented, hogy olyasmit akarsz, amit ő valamiért nem akart. Elképzelhető, hogy nem ténylegesen visszautasítani akart, csak valamiért gyorsnak érezte a tempót és azért mondta, hogy legyetek barátok. Talán, ha azt akarta volna, hogy bizonyíts neki, nem távolságot kért volna, bár ez sem kizárt. Mindenesetre én azt javasolnám, hogy beszélj vele, mondd el neki, hogy hiányzik, de továbbra sem tudod elképzelni, hogy barátok legyetek, többet szeretnél és szívesen lassítasz a tempón, adsz több időt a kapcsolatotok alakulásához, amennyiben ő úgy érzi, erre van szüksége. Így lehetőségetek lesz együtt kitalálni, hogy ki tudtok-e alakítani olyan kapcsolati formát, amely mindkettőtöknek megfelel.

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések