Gyorsan telő Idő

2012.11.29.
Jónapot KamszPanasz!
Számomra mostanában "borzalmasan" gyorsan telik az idő. Pl.: ha visszagondolok valamire az olyan érzés mintha tegnap vagy ma lett volna. Ezek miatt mostanában "sokszor" nézek az órára és érdekesen telik el az idő mert pl: Most van 10 óra felnézek " 5 perc" múlva és lám:Mennyi az idő??: 10:30. És ez számomra nagyon idegesítő.
Mit tudnék tenni ez ellen???
Hogy tudnám "drasztikusan lelassítani az időmet az életemből"???
( Ui.: Elnézést kérek a fura és érdekes hangvételű levélért.)
(Berci, 12)

Szakértőnk válasza a Gyorsan telő Idő kérdésre

Kedves Berci!

Azt gondolom, hogy amennyiben arról van szó, hogy átmenetileg "elbambulsz", gondolatban nagyon belemélyedsz valamibe, akkor könnyen előfordulhat, hogy megváltozik az, ahogyan az idő múlását megéled. Ebben az esetben ez teljesen normális jelenség is lehet, nem kell aggódnod miatt. Ugyanígy, az is ismerős lehet, hogy amikor legszívesebben kiszállnál egy helyzetből, melyben benne vagy, sokkal lassabban telhet az idő. Segíthetne az idő valósághűbb észlelésében, ha megpróbálnál kicsit tudatosabban figyelni arra, amivel éppen foglalkozol, saját magadra és a környezetedre és nem teljesen beleengedni magad egy-egy dologba. Nyugodtan gyakorolhatod is annak a tudatosabb szabályozását, hogy mennyire mélyedsz bele valamibe, például egy könyvbe, filmbe vagy álmodozásba.

Amennyiben úgy érzed, ennél komolyabb a probléma, zavar a mindennapi életedben és nincs felette kontrollod, azt javaslom, fordulj pszichiáterhez, hogy együtt kiderítsétek, mi lehet a háttérben és megoldást találjatok rá!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor