Kedves Doktornő

2012.11.18.
17 éves lány vagyok.
Eddig kiegyensúlyozott voltam, de amióta ismerem a mostani barátomat idegroncs lettem... Ő az első barátom. Elég gyakran hisztizik nekem olyan dolgokon amin nem kéne mert jelentéktelenek. Mostanra annyira besokalltam, hogy olyan dolgokat megcsinálok amit eddig nem... Szinte mindig rossz kedvem van, eddig mindig jó kedvem volt. Valamikor már nem is akarok találkozni a barátommal, mert félek, hogy min fogunk legkozelebb osszeveszni. Amikor vele vagyok jól érzem magam. Nagyon féltékeny típus... Kisajátít engem. Senki mással nem találkozhatom.
Teljesen ki vagyok már . :/
Mondtam neki, hogy próbáljon kicsit megváltozni, de erre a válasza ő ilyen keressek mást ha nem tetszik.
Hogyan lehetnék olyan mint régen? Sírógorcs kap el, ha belegondolok, hogy milyen lettem. A családom is azt mondta, hogy teljesen kifordultam onmagamból.
Mit tanácsolsz ez ügyben?
Válaszodat előre koszonom

Szakértőnk válasza a Kedves Doktornő kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, a barátod válasza az, hogy "ő ilyen keressek mást ha nem tetszik". Azt javaslom, tartsd ezt szem előtt és döntsd el, hogy így, hogy ő ilyen, ő-e az a fiú, aki mellett boldog tudnál lenni, akarsz-e mellette maradni ! Azt írod, "annyira besokalltam, hogy olyan dolgokat megcsinálok amit eddig nem". Azt gondolom, elsősorban ezzel a problémával kellene valamit kezdened, hogy jobban érezd magad a bőrödben! Állj ki magadért határozottabban, ne engedd, hogy "kifordulj önmagadból" annak érdekében, hogy a barátodat megtartsd, hiszen így nem érzed jól magad! Maradj inkább önmagad és mondd te is nyugodtan a barátodnak azt, hogy te ilyen vagy, arra vágysz, hogy ilyennek fogadjon el és szeressen. Kereshet mást, amennyiben őt így nem teszed boldoggá és te is bátran kereshetsz olyat, aki olyannak szeret, amilyen vagy, akivel boldog lehetsz!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor