Alvás probléma

2012.11.15.
Jó napot Dr.Nő
Én már tavaly óta alvásproblémákkal küzdök. Rémálmaim vannak amikre felriadok vagy ha nincs akkor csak szimplán felébredek esténként van h többszőr is... elég rossz mert nem tudom magam kipihenni és táncos iskolába járok ahova azért kell az intezitivás és ilyenkor nagyon nem megy mikor már álva képes lennék elaludni. És az a legnagyobb baj h a legtöbbszőr nem is alszóm pihentetően.
Anyum azt mondta csak a fáradtság miatt van de nem hiszem a nyári szünetben is a fáradság miatt nem tudok jól aludni mikor ilyen iskolai szünetekben pihenek. A péntekjeim is úgy telnek h már 9-kor alszom és 11-12 között kelek fel de egyáltalán nem alszom pihentetően és ezért egész nap tudnék pihenni.
Altatót nem akarok szedni!
Egyáltalán mitől van ez h ilyen nyugtalanul alszom?
Válaszát előre is köszönöm!
Barbi (17)

Szakértőnk válasza a Alvás probléma kérdésre

Kedves Barbi!

Lehetséges, hogy túlságosan fáradt vagy, vagy nagyon sokat stresszelsz. Gondolom, az iskolában eleget mozogsz, tehát a fizikai aktivitás növelése nem cél. Így az elalvás körülményeit kellene minél nyugodtabbá tenni. Idejében zuhanyozz le, szelllőztesd ki a szobád (ne legyen túl meleg) és menj aludni. ne nézz tv-t elalvás előtt és figyelj rá, hogy a vacsorád könnyű legyen. Olvass valami jó könyvet (ne krimit), és remélhetőleg nyugodtabbak lesznek az éjszakáid. Ha nem javul a helyzet, fordulj a háziorvosodhoz.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor