Nem tudom mi tévő legyek

2012.10.29.
Kedves Szakértő!Volt egy 8 hónapos boldog kapcsolatom és mikor a fiú közölte velem, hogy szakít nagyon letört lettem.Nem ettem,lefogytam stb. Nagy nehezen helyrehoztam magam és kb. rá egy fél évre végre új szerelem érkezett.Ez már csak egy hónapig tartott, de könyebben kihevertem , mivel nem az első csalódás volt.De azóta akárhány barátom volt egyikbe sem voltam szerelmes.Jelenleg egy nagyon rendes fiúval járok aki szerelmes belém ,de nem tudom viszonozni szerelmét.Nagyon szeretném ,hogy beleszeressek mivel tudom ilyen fiút ritkán lehet kapni.Viszont már nem tudom mi tévő legyek, hogyan is szerethetném meg és ne gondoljak többet a régi szerelmemre.Segítségét kérem...

Szakértőnk válasza a Nem tudom mi tévő legyek kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, teljesen érthető, hogy kicsit félve engeded bele magad egy új kapcsolatba, miután megtapasztaltad, hogy milyen szörnyű lehet egy szakítás után. Biztosan tele vagy félelmekkel, hogy újra rosszul alakulhatnak a dolgok. Ez hasznos is lehet a számodra, átmenetileg, hiszen megvéd egy újabb csalódástól, de szerintem kár lenne emiatt figyelmen kívül hagynod azt, hogy így a kölcsönös érzelmekkel járó boldogság is kimarad az életedből. Talán érdemes lenne kicsit átgondolnod ezt és úgy alakítanod magadban a gondolataidat, melyek a múltbeli tapasztalataid alapjánalakultak ki benned egy esetleges jövőbeni kapcsolatról, hogy ne akadályozzanak ennyire abban, hogy egy kapcsolat pozitívumait is megéld. Sajnos benne van a pakliban a csalódás lehetősége is, ha megengeded magadnak az érzéseket, de talán segíthet a tudat, hogy milyen ügyesen talpra álltál a múltban is!

Amennyiben úgy érzed, készen állsz nyitni a barátod felé, talán kezdetnek megoszthatnád vele a félelmeidet. Ha ki van mondva, mi tart tőle vissza, talán veszít is az erejéből!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor