Hogyan szabaduljak ki a ,,barátság-zónából

2012.10.24.
Szia :)
Van egy fiú, akit már 3.5 éve ismerek (mivel egy osztályba járunk), és ez a pár év alatt sikerült beleszeretnem. Mindig is jóban voltunk, de a 11. osztály közepe felé jöttünk ki a legjobban. Máshogy viszonyult hozzám, mint a többi lányhoz az osztályban, mindig mosolygott, piszkálgatott, kereste a társaságomat, ha segítségre szorult, mindig hozzám jött - így azt éreztem, hogy ő is ugyanúgy érez irántam. Az év végén már nem bírtam tovább, így minden bátorságomat összeszedve elmondtam neki, hogy többet érzek iránta, mint barátság. És ekkor jött a hideg zuhany; elutasított egy másik lány miatt, akivel "szórakozgatott" (aki később összejött egy másik pasival). Azt mondta, hogy legyünk csak barátok. Más választásom nem volt, úgyhogy belementem. Bár féltem, hogy nem lesz itt semmi barátság, minden meg fog szakadni. És nem. Ugyanúgy beszélget velem, mint eddig, ugyanúgy mosolyog, piszkálgat. És nem csak akkor szól vissza, ha én kezdeményezem a beszélgetést, hanem magától is odajön. Szóval egy [email protected] érzést leszámítva, minden ugyanolyan, mint régen. Nyáron csak 3-4x láttam, chaten sem igazán beszélgettünk. Reméltem, hogy majd így elfelejtem, találok valaki mást, de nem igazán jött be. Más fiúk akartak közben tőlem többet, én pedig elutasítottam őket. Nincs velük semmi bajom, de egyikük sem Ő. Egy kis időre azért sikerült megfeledkeznem róla, de most, hogy újra megkezdődött az iskola, és minden nap látom, beszélünk, a helyzet ugyanolyan reménytelen, mint eddig. És még mindig kínoz az az érzés, hogy ott van a közelemben, beszél velem, de tudom, hogy nem érez úgy, ahogy én, és lehet soha nem is érzett/nem is fog. Amikor ez felkavarodik bennem, azonnal el tudnám magam sírni.
Hogy mutathatnám meg neki, hogy én tényleg komolyan gondoltam, amit mondtam? Hogy juthatnék ki a barátság-zónából? Mit csináljak, hogy nőként tekintsen rám?
Előre is köszönöm a válaszod!
L/18

Szakértőnk válasza a Hogyan szabaduljak ki a ,,barátság-zónából kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem érdemes lenne átgondolnod, hogy kockára tennéd-e a barátságotokat azért, hogy esetleg több is alakuljon köztetek. Úgy tűnik, mintha tényleg nem változott volna köztetek semmi azon túl, hogy téged kínoz az az érzés, hogy többet szeretnél ettől a kapcsolattól. Elképzelhető, hogy amennyiben sikerül határozottabban az értésére adnod, hogy te mást szeretnél és meg akarod tudni, hogy ebben partner lehet-e és ha nem, akkor miért nem, nem tud ugyanígy működni tovább a kapcsolatotok, mint most, amikor úgy csináltok, mintha minden rendben lenne. Ugyanakkor, talán könnyebb lenne neked is, ha kiderülne, mit is érez irántad, tényleg nem lenne-e partner abban, hogy kiderítsétek, alakulhatna-e köztetek több is, ha már ilyen jól érzitek magatokat egymás társaságában. Persze így ki kellene lépned neked is abból, ami most van, elmondani neki, hogy nem változtak az érzéseid és örülnél, ha adna ő is egy esélyt, hogy kiderítsétek, kicsit több együtt töltött idő, esetleg egy-két randi segítségével, hogy alakulhatna-e köztetek valami. Mondd el neki, hogy fontos számodra is a barátsága, de így rosszul érzed magad és szeretnéd, ha tisztázni tudnátok, hogy mi is van vagy nincs köztetek.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor