Felakarja hívni magára a figyelmemet?

2012.10.11.
Kedves doktornő!
Van egy fiú a suliba aki már régóta tetszik nekem. Sokszor tettem fel már vele kapcsolatban kérdéseket. A lényeg,hogy ő és én már beszélgettünk,mert már összehoztak vele kétszer,meg egyszer én hívtam el valahová,de akkor hallotta,hogy nem akarom megkérdezni,mert ezt mondtam a barátnőimnek,és hátra is fordult. Nagyon félénk vagyok és ő is az. Amikor az ajtóban állnak és mert udvariasak előreengednek minket,de mindig mikor én érek oda valamilyen nyávogást vagy nyögést ad ki olyan flegmán. Azt mondták a barátnőim,hogy a kajáldában rohant kifelé,meglátott,rám nézett,megállt majd kiment. Szerintük ellenőrizni akarta,hogy figyelek e és mindig csinál valamit mikor én ott vagyok,pl szívózik,verekszik (persze csak ilyen cukkolás szinten) a barátaival. Most akkor az én figyelmemet akarja magára vonni? A barátnőim szerint,azt hiszi,hogy tetszett nekem,de már nem,ezzel ellentétben én még mindig tetszem neki,mert mosolygott rám amikor először beszélgettünk,és megilletődött.
Az a helyzet,hogy egy suliba járunk,és még 3 évig együtt leszünk. Ezért nem merem megkérdezni,hogy most mi a helyzet,mert ha nemet mond és szó szerint leégek,akkor még 3 évig kellene előtte járnom. De a fejemben elgondolom,hogy ha nemet mond akkor úgy is tovább lépek,és nem érdekel ha nem jövök be neki,csak ezzel az a gond,hogy valóságban nem merem megkérdezni...
MAGÁRA AKARJA VONNI A FIGYELMEM???
Mit tegyek?
Kérlek segíts!
Előre is nagyon szépen köszönöm!!!

Szakértőnk válasza a Felakarja hívni magára a figyelmemet? kérdésre

Kedves Levélíró!

Érthető a bizonytalanságod. Ennyi információ alapján szerintem nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy vajon a figyelmedet próbálja felkelteni vagy csak véletlen egybeesésekről, esetleg mindenféle hátsó szándék nélküli flegmáskodásról van szó. Szerintem úgy tudnád a a legegyértelműbben kideríteni, hogy tetszel-e neki, érdemes-e közeledni próbálnod hozzá, ha megpróbálnál eleinte csak haverként közeledni hozzá, több időt töltenél vele és többet beszélgetnétek. Így nem kellene annyira tartanod egy esetleges visszautasítástól és láthatnád a rekcióiból, hogy mi is a helyzet. Esetleg megpróbálhatnád jelezni neki, hogy tetszik neked és amennyiben ő is apartner benne, könnyebben alakulhatna a kapcsolatotok olyan irányba, hogy összejöjjetek. Szerintem ne engedd, hogy félelmeid elvegyék tőled a lehetőséget, hogy valami jó alakulhasson köztetek!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor