Párkapcsolat

ora 2012-09-28 12:08:29
Jó Napot!
Kedves Szakértő én azt szeretném kérdezni ,hogy a kapcsolatokba a gyakori veszekedések normálisak? :/
1 éve vagyok együtt barátnőmmel ő 18 én 20 éves én vagyok a nagyobb (fiú) de mostanság mindenen elkezd velem vitatkozni vagy belém kötni a legapróbb dolgon is hogy miért nem írok gyorsabban msn-en vagy máshol vagy ha nem írtam meg ,hogy hol voltam akkor azt is számon követi és megkérdezi ,hogy miért nem írtam meg de már egy ideje ezért nincs veszekedés mert ügyelek erre meg ő is volt már így hogy nem mondta meg ezeket és már ő is ugyan úgy figyel de az a legrosszabb ,hogy a volt a palijai mind megcsalták és midnig mikor veszekszünk vagy valami van akkor azt hiszi ha nem írok akkor már más csajok után kacsingatok vagy már más csajjal beszélgetek vagy már más csaj van a képbe, de már ez se olyan gyakori eleinte volt inkább de szokott lenni de nem olyan gyakori havonta inkább régebben hetente is előfordult , de ezek a veszekedések nem sokáig tartanak ha egyszer kijön ez a veszekedés akkor így elmondjuk egymásnak ami bánt vagy rosszul esett de utána már kibékülünk és utána már megint zajlik ugyan úgy (normálisan) ahogy előtte csak egy pár napig nagy a feszültség ,hogy nem mondja el a másiknak ez egyik :S nem minden naposnak mondanám ezeket hanem van amikor hetente van amikor havonta van aki azt mondja ,hogy normális mert ha nem veszekszik egy pár akkor valaki lapít akkor de van aki mást mond pont ellenkezőleg hogy akkor nincs harmónia a kapcsolatban meg akkor már elhidegült a kapcsolat. :S
Ezzel most nem azt akarom mondani ,hogy nem szeretjük egymást
csak hogy normális vagy kell ennyi veszekedés? :S
de viszont sokat is kedveskedik költözik nekem kedveskedésből ,meg szokott főzni, meg eléggé oda figyelő is meg nagyon szeret ölelgetni meg hasonlóak. :)
Jah meg a másik ,hogyha sokat találkozunk vagy sokat beszélünk az tényleg megronthatja a kapcsolatunkat vagy nem? :S mondták már azt hogy ha kevesebbet találkozunk akkor jobban érződik a hiánya de így is hetente 3x találkozunk mert ő is meg én is ő is úgy ér rá. Ez inkább attól függ ,hogy nekünk mennyire van szükségünk nem attól ,hogy hány napot hagyjunk ki?
Ön szerint ezek normálisak? :S
Előre is köszönöm a választ! :)

Szakértőnk válasza a Párkapcsolat kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, minden kapcsolat más és más. Különböző személyiséggel rendelkező emberek vesznek részt bennük, mindenkinek másra van igénye. Így ezeket a dolgokat nektek kell alakítanotok aszerint, hogy hogy érzitek jobban magatokat. Van, aki nagyobb közelségben érzi jól magát a párjával, van, akinek egy távkapcsolat a kényelmesebb. Ugyanígy, van, aki minden apróságért veszekszik, mert például az teszi izgalmasabbá a mindennapokat és van, aki kerül mindenféle konfliktust, mert úgy érzi jobban magát. Szakmai szemmel azt gondolom, hogy a szélsőségek mindkét területen lelki szempontból egészségtelen kapcsolatformákhoz vezetnek. Ugyanakkor, ha úgy érzitek, jól működik a kapcsolatotok és mindketten jól érzitek benne magatokat, akkor minden rendben van. Amennyiben soknak érzitek a veszekedéseket, segíthet, ha megbeszélitek a barátnőddel, hogy nem engeditek gyűlni magatokban a feszültséget, hanem rögtön kimondjátok, ha úgy érzitek, valami nem stimmel, valamit másképp szeretnétek. Ez arra is jó lehet, hogy nem jelentéktelen apróságokon kaptok össze, hanem a tényleg fontos dolgokat sikerül megbeszélnetek és úgy alakítanotok, hogy mindkettőtöknek jobb legyen. Az együttlétetek mennyiségét pedig megpróbálhatjátok esetleg tudatosan úgy változtatni, hogy ne legyen "menekülhetnéketek" a túl nagy közelség miatt és ne legyen hiányérzetetek sem a túl nagy távolság miatt. Beszélgessetek ezekről a kérdésekről!

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések