Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / szeretet vagy megszokás?
  

szeretet vagy megszokás?

ora 2012-08-28 20:27:31
kedves doktornő!
Honnan tudja eldönteni valaki, aki az első párkapcsolatában él, hogy szeretet vagy megszokás amit érez?
6 éve vagyunk együtt, (kicsit bezavart a képbe egy 3., akit nagy nehezen kiiktattam) de semmi nem olyan mint régen. Elmondtam a problémáimat, most épp próbál figyelmes lenni, kedves, aranyos.
De ez nem tölt el boldogsággal.
Ő azt mondja szerelmes még mindig- a tettei ezt nem támasztják alá-, velem képzeli a jövőjét, én már nem tudom, hogy az enyémet vele. De ha arra gondolok, hogy szakítok és fájdalmat okozok neki, akkor nagyon sajnálom. de nem tudom, hogy ha nem lenne ő hiányozna vagy azok a dolgok , amik voltak az évek alatt. köszönöm

Szakértőnk válasza a szeretet vagy megszokás? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem egy kapcsolat akkor működik, ha mindkét fél jól érzi magát benne és megkapja belőle azt, amire szüksége van. Csak az, hogy ne okozzunk fájdalmat a másiknak, nem elégséges indok ahhoz, hogy vele maradjunk! Azt gondolom, ha nem vagy most boldog, akkor próbáld átgondolni, hogy mitől lennél boldogabb, mire lenne szükséged és a barátoddal megbeszélve együtt találjátok ki, hogy ezt megkaphatod-e ebben a kapcsolatban. Gondolj bele, neki is rossz lehet, ha olyan valakivel van együtt, akin látja, hogy boldogtalan. Ő sem lenne így boldog hosszabb távon! Sajnos előfordul olyan is, hogy két ember különböző irányban fejlődik és egy idő után már nem működik a kapcsolatuk, mert annyira megváltoztak, mást akarnak. Legyél magadhoz őszinte! Mitől lennél boldogabb?

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések