önkielégítés/falcolás

2012.08.15.
Kedves Kamaszpanasz!
Nem is olyan régen én elég sokat maszturbáltam... naponta 5-6x is akár, egész nap ezen járt a fejem, hogy mikor lehetek végre magamban... Aztán olvastam valahol, hogy a lányoknak nem tesz jót az önkielégítés, mert ez meghatározza a későbbi szexuális életet is, és hogy beteges gyakran csinálni... Én erőt vettem magamon, és azt mondtam, változtatni szeretnék ezen. Erről sikerült leszoknom, viszont helyette másik rossz szokásba estem... elkezdtem falcolni magam. Ugyanolyan kielégüléshez vezetett, mindig csillapítani tudtam a feszültséget, ami felgyülemlett bennem... De... Megígértem a pszichológusomnak, hogy nem falcolom magam. (Ő az előbb leírtakról nem tud...) Amit próbálok is betartani... de megint non-stop az önkielégítésen jár a fejem. Valamelyikre mindig szükségem van, hogy enyhítsek a szorongásomban, félelmemben.... Próbáltam sportolni, hobbit keresni, de ezek mellett égetőnek érzem egyik vagy másik szokásomat is...
Mégis mit csináljak? Nagyon kellemetlen tud lenni, hogy mindig izgalmi állatpoban vagyok, vagy hogy egy pengét szorongatok a kezemben... Adjatok tanácsot, kérlek titeket! Köszönöm szépen!

Szakértőnk válasza a önkielégítés/falcolás kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, a maszturbáció és a falcolás "Ugyanolyan kielégüléshez vezetett, mindig csillapítani tudtam a feszültséget, ami felgyülemlett bennem...". Azt gondolom, ez egy nagyon fontos észrevétel és jó ötlet lenne, ha bevinnéd a terápiádba. Mondd el a pszichológusodnak ezt és kezdjetek el intenzívebben és mélyebben foglalkozni azzal a kérdéssel, hogy mi ez a feszültség benned, mitől alakul ki és hogyan tudnád legalább átmenetileg konstruktívabb módon csökkenteni. Ez fontos állomás lehet az önismereti folyamatodban! Addig is segíthetne esetleg az intenzívebb sportolás mellett, ha megpróbálnád kiírni magadból a feszültség egy részét. Írj naplót az érzéseidről, gondolataidról és engedd meg magadnak, hogy leírd azokat az érzéseidet és gondolataidat is, melyektől szabadulni szeretnél, melyeket nehezebben fogadsz el magadban. Utána akár meg is semmisítheted a leírtakat, az a lényeg, hogy "kikerüljön belőled".

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor