Mi lesz belőlem? Elég jó vagyok?

2012.08.07.
Kedves Doktornő!
16 éves lány vagyok, vidéken egy városban élek, de azért akad lehetőség. Egészen gyermekkorom óta színész szeretnék lenni, nem filmszínésznő vagy "celeb", hanem egy színháznál : végzett színész. Igyekszem mindent elkövetni ennek érdekében, dráma tagozaton tanulok, több színjátszókörben is játszom, többek közt a helyi színház színészeivel is. Járok magánénektanárhoz, vers-prózamondó versenyekre. Évente egyszer színházban is fellépek. Sokat próbálok, sokat szereplek, kiskorom óta. Mindenképpen szeretnék "kitörni". Hamarosan forgatok, és benne leszek a RTL új sorozatában, többek közt folyamatosan nézem az országos csatornák castingjait. Jó vagyok, tudom. Sokat beszélgetek erről a színházas ismerőseimmel és azt mondják, hogy ebben a világban nincs helye egyediségnek, formálhatónak , alakíthatónak kell lenni. Ez biztos sokak számára elítélendő, de nekem nem, megszoktam hogy alkalmazkodnom kell. Valamint, hogy nagyon sokat számítanak a külsőségek. Az alakomért kemény munkával megdolgoztam, még formálok rajta. A fogaimmal nem voltam elégedett, felrakattam egy fogszabályzót és sokat alakult. Minden beképzeltség nélkül mondom tényleg, szép lány vagyok., ezt tudom. Bár még sokat kell tanulnom de igyekszem, emelt magyar faktra megyek, így elég sok klasszikust olvasok és a dráma tagozat miatt drámákat is.
Ezt az egész világot elfogadtam, mert ez egy más világ. Alkalmazkodnom kellett, hiszen gyerekkorom óta ezt csináltam. Sajnos rászoktam a kávéra és a cigarettára. Csak ezt szeretném csinálni, tehetséges vagyok, tudom. De vajon ez elég? Mit fogok kezdeni az életemmel ha nem leszek színész? Mit tegyek , hogy valóra váljanak az álmaim?
Köszönöm válaszát.
Üdv.
MiraLisa

Szakértőnk válasza a Mi lesz belőlem? Elég jó vagyok? kérdésre

Kedves MiraLisa!

Az alapján, amit írsz, elég határozottnak és céltudatosnak tűnsz, ráadásul tehetséges vagy és nem is valami egészen ismeretlenbe készülsz beleugrani, amit inkább csak a fantáziád tesz vonzóvá. Biztos vagyok benne, hogy idővel sikerül megtalálnod a helyed a világban színészként és úgy tudsz kitörni, ahogy szeretnéd! Haladj tovább az úton efelé! Amennyiben szükségét érzed és van rá időd/energiád, gondolkodhatsz esetleg valami olyasmi kiegészítő elfoglaltságon, ami segíthet abban, hogy anyagilag nagyobb biztonságban érezd magad és ha véletlenül úgy alakulna, a későbbiekben biztosíthassa a megélhetésedet is olyan formában, hogy örömet találhass benne. Bár valószínűleg erre nem lesz szükséged...

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor