Képtelen vagyok túllépni rajta

2012.07.30.
Kedves Dr. nő!
Az unokatesóm kapott kiskorában egy papagájt. Amikor megunta, és elpusztult az enyém nekem adta. 13 évesen 3 hete halt meg a madár. Képtelen vagyok feldolgozni. Annyira hiányzik hogy nem hallom őt csiripelni, és nem tudok vele beszélgetni. Ha hazajövök mindig köszönni szeretnék neki, és mindig eszembe jut, hogy ő már nem él. Képtelen vagyok őt elengedni, úgy érzem mintha kitéptek volna a szívemből egy darabot. A legjobb barátom volt. Az a legfurcsább, hogy nem ő volt az egyetlen madaram. Mégis az ő halála rázott meg a legjobban.
Már előtte 2 hétig beteg volt. Rendszeresen vittem az orvoshoz és nem használt neki semmilyen gyógyszer. Már akkor mondták anyuék, hogy neki ennyi volt. De én nem akartam ezt elfogadni. Most meg ott tartok, hogy akárhányszor rágondolok mindig sírok.
Ma elmentem egy kisállat kereskedés mellett és a kirakatban volt egy pont olyan színű madár mint ő . Azóta egyfolytában sírok. Mitévő legyek, hogyan tudnám elengedni őt?
egy 20 éves lány

Szakértőnk válasza a Képtelen vagyok túllépni rajta kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem teljesen természetes, hogy fáj elveszítened valakit, akit szerettél! Ne ijedj meg a saját érzéseidtől, sírjál, szomorkodjál nyugodtan. Segíthet az is, ha beszélsz valakivel róla, hogy mennyire rossz most vagy csak mesélsz neki a papagájodról, felidézel vele kapcsolatos emlékeket. Ahogy gyászolsz, felbukkanhatnak még benned kavargó érzések, mint például a harag, de ezektől se ijedj meg, idővel jobban fogod érezni magad! Majd, amikor már kevésbé fáj egy kicsit, próbálhatsz tudatosan is segíteni magadnak ebben a folyamatban azzal, hogy több időt töltesz emberek között, ismerkedsz, barátokat keresel. Biztosan találsz majd olyat, akivel jól érzed magad!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor