szeretni-de melyiket

2012.07.25.
Kedves Doktornő
Már olyan sok jó tanácsot adott, ha lehet ismét a segítségét szeretném kérni.
Kapcsolatban élek, de hónapokkal ezelőtt beleszerettem valakibe. Kölcsönös érzelmek, találkozások. Végül nemrég amellett döntöttünk, hogy mindenkinek a saját kapcsolatát kellene megmenteni. Megértem őt, hiszen neki gyerekei is vannak és házas is. Nem volt túl jó a kapcsolatuk sokáig, de úgy gondolta ad neki még egy esélyt. Bár megértem, és szeretem is a párom, tudom nekem is a saját kapcsolatomért kellene tennem, hogy jobb legyen.
De nem tudom elfelejteni. Sokat gondolok rá, és bár úgy gondolom, hogy jól döntött mégis mindennap egy szenvedés felkelni, látni közösségi oldalon, vagy a városban, mert tudom, hogy nem lehet az enyém.
Hogyan tudom elfelejteni? köszönöm a segítséget

Szakértőnk válasza a szeretni-de melyiket kérdésre

Kedves Levélíró!

Írjál nyugodtan, amikor úgy alakul, igyekszünk segíteni! Olvasva a leveledet, az jutott eszembe, hogy vajon mennyire volt meg a döntés a te részedről is, hogy a pároddal maradsz és megpróbálod helyrehozni a kapcsolatotokat. Először közös döntésről írsz, végül azonban azt írod: "jól döntött". Azt gondolom, érdemes lehet neked is átgondolnod, hogy bár úgy tűnik, ezzel a férfivel nem alakult ki olyan párkapcsolat, amilyenre vágysz, te is akarod-e folytatni a pároddal a kapcsolatotokat. Az gondolom, érdemes lenne külön-külön átgondolnod életednek ezt a két fontos kapcsolatát. A pároddal együtt vagy régebb óta, mégis valamiért eltávolodtatok egymástól annyira, hogy bejöhetett egy harmadik a képbe. Mi történt köztetek, mi okozhatta ezt a távolságot, van-e esetleg valami, ami hiányzik a kapcsolatotokból? Talán pont azért váltott ki belőled ez a másik férfi ilyen intenzív érzéseket, mert tőle megkaptál valamit, ami a pároddal való kapcsolatodból hiányzott. Amennyiben rájössz, hogy mi lehet ez, sokat segíthet abban, hogy együtt, a pároddal megpróbáljátok úgy átalakítani a kapcsolatotokat, hogy mindketten boldogabbak legyetek benne vagy kilépve a kapcsolatotokból olyan férfit keress, akivel olyan kapcsolatot alakíthatsz ki, amilyenre szükséged van.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor