Miért vagyok ilyen gyenge földrajzból?

2012.07.19.
Kedves Kamaszpanasz!
Évvégén szinte minden tantárgyból csak 4es-5ös lettem,csak földrajzzból lettem 2es. Félévkor is ennyi voltam. Bioszból 3as,az egy kicsit könnyebb.
De maga szerint lehetséges,hogy a tanár miatt vagyok ezekből ilyen hülye? Csakmert a föcit és a bioszt ugyanaz a tanár tanítja (az ofő...) és valahogy ezekből vagyok a leggyengébb. Ráadásul ez a nő mindig azt hangoztatja,hogy ő csak azt tanítja meg,hoghy hogy tanbuljuk meg jól azt,ami a könyvbe le van írva. De bakker,hogy tanuljam meg,ha én csak úgy értek meg valamit,ha elmagyarázzák??? Lehet,hogy én vagyok az idióta,de fura,más tantárgyból,mint már írtam, 4es-5ös vagyok,csak ezekből vagyok ilyen hülye. De ez tényleg így van,pl. kémiából is azért 5ös minden dogám,mert a tanár tényleg jól elmagyarázza,képes volt a kovalens kötést úgy elmagyarázni,hogy a két anyag egyszer csak találkozott és beszélgettek,amikor kiderül,hogy mindkettőjüknek mondjuk 1 e- kell,így felváltva használták. Úgy magyarázta el,mint ha ilyen ovis mese lenne,csak megértsük. Ehelyett az ofő föcin mit csinál? Magyaráz valamit,amiről az igazat megvallva,fogalmunk nincs,mi az,aztán a legvégén,kicsengőkor bejelenti,hogy de ő NEM EZT kéri,hanem azt,ami a könyvben van. Úgyhogy most tök fölöslegesen ültem ott 45 percig,amikor kiderült,hogy igazából nem is az kell.
Mit twehetnék? Az nem megoldás,hogy a szüleimet kérem meg,hogy magyarázzák el,mert annak is örülök,ha épp valami kevésbé érdekes hülyeség megy a tv-ben,ezért leülnek enni. Caakhát őket akkor sem szabad zavarni...Végülis kit érdekel,hogy a gyerekük meg fog bukni talán,az a lényeg,hogy üljünk azt poshadjunk a tv előtt egész nap.
Egy 14 éves lány,aki gyűlöli a földrajzot.

Szakértőnk válasza a Miért vagyok ilyen gyenge földrajzból? kérdésre

Kedves Levélíró!

Kicsit azt érzem a leveledből, hogy egyedül érzed magad a tanulásban, úgy érzed, senkire sem számíthatsz, hogy elmagyarázza az anyagot. Szerintem fogd fel ezt a helyzetet kihívásnak, fejlődési lehetőségnek az önállóság irányába és próbálj egyedül megküzdeni az elsajátítandó anyaggal. Ahogy olvasod a könyvet, képzeld el, amiről ír és próbáld átfogalmazni a saját szavaiddal, érthetőbb formában. Akármennyire is nehéz ez most, a jövőben, főleg ha felsőoktatási intézményben tanulsz tovább, amikor jóval több lesz az anyag, amit segítség nélkül kell megtanulnod, azt gondolom, hasznodra lesz, hogy most kifogtál egy olyan tanárt, aki mellett kénytelen vagy egyedül tanulni.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor