elköltözés

2012.07.15.
Jó napot!
Szigorú szülöktől,hogyan lehet elköltözni?
Szeretnék a barátommal összeköltözni családi problémák tömkelege miatt!! Ő 100%-ban mellettem áll,készen áll az összeköltözésre bármikor.
Kicsit félek a dologtól hisz évek óta együtt vagyunk,de a szüleim csupán 2-3 alkalommal találkoztak vele és mivel ha a szomszédba megyek,azon is variálnak,hogy miért,meddig,kivel,hányszor veszek levegőt,..stb! Nagyon zavar! Utálok velük élni!
Úgy érzem 21 évesen eléggé felnöttem már ahhoz,hogy külön életet éljek.
Néha azt érzem,hogy mindjárt megütnek az idegességtől. Ha ez bekövetkezik Ön szerint egy nap foghatom magam és minden szó nélkül elmehetek itthonról? A rendőrség mit tud tenni? Vagy mit teszi egy 21 éves emberrel ilyen helyzetben?
Komoly depresszióban szenvedek már évek óta a családom miatt. Szeretnék változtatni,milött az életem rámenne. Kérem segítsen.
Köszönettel: Varga Erika,Debrecen

Szakértőnk válasza a elköltözés kérdésre

Kedves Erika!

Azt gondolom, 21 éves, felnőtt, önálló emberként bármikor bátran elköltözhetsz a szüleidtől és önálló életet kezdhetsz a barátoddal, anélkül is, hogy különösebb indokod lenne rá, például az , hogy megütöttek a szüleid. Semmiképpen sem gondolnám rendőrségi ügynek azt, ha egy életkorát tekintve felnőtt nő elköltözik otthonról, hacsak nincs szó hozzá kapcsolódó bűncselekményről. Gondold át, hogy hova költöztök, miből fogtok megélni, pakolj össze és mondd el a szüleidnek, hogy elköltözöl otthonról, önálló életet kezdesz. Ha szükségét érzed, kérd ehhez a barátod segítségét is! Értesd meg a szüleiddel hogy ebben a helyzetben van számodra annyira fontos a saját akaratod, hogy keresztül vidd, akár úgy is, ha ellenzik. Idővel biztosan megbékélnek majd a helyzettel és rendeződik a kapcsolatotok, ha eleinte rosszul is fogadják az elköltözésedet!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor