Irigy lennék?Hogy fogadjam el ezt a helyzetet?

2012.07.05.
Kedves Kamaszpanasz!
15 éves lány vagyok és van valami,amiről senkivel nem merek beszélni,mert ez egy olyan dolog,ami miatt mindenki idiótának nézne,épp ezért itt sem írom le konkrétan a dolgot,csak rövidre fogom:
Van egy csaj,aki kb. egyidős velem. És ezt a csajt mindenki dícséri,hogy milyen tehetséges,és mekkora arc. Viszont én nagyon ellenszenvesnek találom a lányt,és szerintem fele olyan tehetséges sincs,mint amilyennek elmondják,csak játssza a jókislányt. És ez a lány belefogott egy olyan dologba,amit én akartam előbb csinálni. És most emiatt mindenki imádja (ami engem megint hihetetlenül irritál,mert nincs olyan nap,hogy ne hallanék felőle,hogy úristen már megint mit csinált,amitől csak mégjobban szeretik mások.Ez így elég furán hangozhat,de nem tudom másképp leírni.) De ezt a dolgot,amit ez a csaj megvalósít,én akartam előbb megtenni,én akartam lenni az első ember,aki ezt csinálja. Csakhogy ez a csaj előttem megteszi,és úgy érzem,elveszi az álmaimat. Ez számomra olyasmi érzés,mintha tervezgetném pl.,hogy feltaláló leszek és feltalálok egy valamit,ami minden embernek tetszik,de még úgy érzem,korai lenne belekezdeni,ezért úgy döntök,várok egy kicsit,erre egy hülye liba feltalálja azt,amit én már előtte elterveztem,és ezzel elveszi az egész életemet.
Tudom,hogy irigy vagyok és önző,de nem tehetek róla, nagyon rosszul esik ez az egész. De mit kellene tennem,hogy elfogadjam? És ez,amiről szó van,nem egy olyan dolog,amit később is megvalósíthatok,mert ez egy egyszeri alkalom,ha ez a csaj elveszi tőlem mindezt,már akármit csinálhatok,senkit nem fog érdekelni. De mindegy,remélem érti. Mit csináljak?

Szakértőnk válasza a Irigy lennék?Hogy fogadjam el ezt a helyzetet? kérdésre

Kedves Levélíró!

Sajnos így, hogy nem írsz konkrétumot, elég nehéz valóban megértenem a helyzetedet, de azért igyekszem. Sajnos úgy tűnik, hogy a csaj tényleg megelőzött és ezzel csak annyit tehetsz, hogy elfogadod. Igyekezz tudatosítani magadban, hogy nem elvett tőled valamit, hanem egyszerűen csak ilyen szerencsétlenül alakult a helyzet, hogy hamarabb fogott bele valamibe és ért el vele sikereket, mint te. Ettől még az álmaid a tieid maradnak és az a döntés is, hogy ennek ellenére megvalósítod-e őket vagy így már nem az igazi és inkább leteszel róluk, keresel mást, ami hasonlóan fontossá válhat a számodra. Tartsd szem előtt, hogy te mit szeretnél, te mire vágysz, számodra mi a fontos és ne engedd, hogy az váljon meghatározóvá, hogy egy másik csaj mit csinál vagy hogy mások mit gondolnak!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor