Még nem értem meg rá? Összezavarodtam!

2012.06.20.
19 éves vagyok, és folyton arra törekedtem, hogy legyen valakim. Minden alkalommal, mikor szerelmes lettem, szerettem volna, ha az illető viszonozta is volna, de eddig mindannyian elmenekültek.
Az alakomra fogtam, hisz kinek kell egy duci lány? Persze ennek is megvan a saját története. Kezdetben nagyon is sportos alkatú lány voltam, edzeni, futni jártam, nem volt rajtam felesleg, de az osztályom nem fogadott el, folyton az alakom miatt szekáltak (pedig akkor nem voltam duci) Aztán vagy a serdülőkor, vagy az elkeseredés miatt kezdtek felugrálni a kilók, bár nem foglalkoztam vele túlzottan.
Kövérnek láttam magam, persze mindenki mondta, hogy csinos vagyok, bár volt felesleg rajtam, de az alakom is megmaradt. Kikerekedtem, nőies lettem. Nem éreztem magamat jól a bőrömben, de nem tettem ellene sokat. Aztán táncolni kezdtem, amitől fogytam is. Majd elköltöztünk, ezért újabb depresszión estem át, és azóta a súllyommal küzdök. Ez idő alatt is szerelmes voltam, de féltem bármilyen lépést is tenni, igy sokan nem is tudták, de nem is bántam. Mindig azon gondolkodtam, hogy miért nem jön össze? Sok duci lányt látok, akiknek van barátjuk, miért én lennék a kivétel? Aztán a mai napon egyedül voltam a strandon, napoztam, majd egy fiú beszélgetni kezdett velem, kérte a telefon számom, randira is hivott... Természetesen beijedtem, ezért nem mondtam semmi konkrétat, majd elment. A belső megérzésem azt sugallta, hogy ez nem lesz igy jó... nem tudom, hogy a helyzettől riadtam e meg, vagy egyszerűen a fiú nem volt szimpatikus. Aztán rájöttem, hogy el sem tudnám magamat képzelni egy kapcsolatban. Sokat gondolkodok a kapcsolatokon, szeretnék egy komoly barátot, esetleg férjet is, és mihamarabb családot alapitani. Furcsa az, hogy anyának eltudom magamat képzelni, de egy sráccal a kapcsolatomat nem... Gondolom nem értem meg egy kapcsolatra, de mégis hiányzik... hogy is van ez most? Nyáron egy buliban táncoltam egy sráccal, még csók se volt, csak egy nagyon belevaló tánc, ami miatt később bűntudatom volt. El se tudom képzelni, hogy mit éreztem volna, ha akkor tovább megyünk... Nem értem, hogy mi lehet a problémám, hisz a kettő érzés kizárja egymást. Készlennék anyává válni, de egy kapcsolat megfogja a képességeim? (a gondolata elsőre nem, de igazán belegondolva, megriadtam)
Előre is köszönöm a választ!

Szakértőnk válasza a Még nem értem meg rá? Összezavarodtam! kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem ez így teljesen természetes, hiszen nincsen még tapasztalatod párkapcsolat tekintetében és az ismeretlen könnyen megriaszthat, miközben vágysz arra, hogy családod legyen és szeressenek. Úgy tűnik, a célod megvan, el is tudod képzelni, hogy milyen lenne, ha elérnéd, csak éppen az odavezető úttal nem tudsz még mit kezdeni, mert nem jártál még rajta. Azt javasolnám, hogy kezdjél el gyakorolni! Ne gondolkodj rögtön komoly párkapcsolatban, hanem ismerkedj fiúkkal, randizz, beszélgess, táncolj velük és figyeld meg, hogy milyen érzések bukkannak fel benned. Ha valamelyik fiú megtetszik, jól érzed vele magad, akkor egyértelmű lesz számodra is, hogy szívesen találkoznál vele újra. Aztán már az ölelés, a csók is kezd elképzelhetővé válni, stb....Haladj kisebb lépésekkel a célod, a családalapítás felé. Ha megismersz valakit jobban, fokozatosan közelebb kerültök egymáshoz és úgy alakul ki köztetek a kapcsolat és a szerelem, akkor nem lesz kérdés az sem, hogy viszonozza-e az érzéseidet!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor