Fiúk és lányok

2012.06.03.
Szia!
Sajnos olyan problémám van, ami, bár nem tűnik nagynak, mégsem hagy nyugodni.
Az egész úgy, tavaly októberben kezdődött. Az egyik legjobb barátnőmnél aludtam aznap este, és hozzá indultam, amikor láttam, hogy ki van kötődve a cipőfűzőm. Megálltam egy padnál, hogy bekössem, amikor egy régi osztálytársammal (akivel most évfolyamtársak vagyunk) találkoztam. Bencével ott voltak az új barátai is. Ádám is. Leült mellém és beszélgetni kezdtünk, pedig nem is ismertük egymást. Rögtön megértettük egymást. Sajnáltam, hogy nem maradhattam tovább beszélgetni vele, de mennem kellett.
Mikor megérkeztem Csengéhez csak Ádámról tudtam beszélni. Így kezdődött, tisztán emlékszem.
Az őszi szünetben minden nap rámírt Facebook-on, és órákon keresztül beszéltünk. Egyik nap megbeszéltük, hogy találkozunk majd valamikor. És másnap véletlenül összefutottunk, csak az volt a baj, hogy nekem közben másokkal lett volna találkozóm. De én ott maradtam Ádámmal és beszélgettünk. Egyre jobban megismertem, és teljesen belezúgtam. Mielőtt elváltunk aznap, azt mondta, hogy csinos vagyok ma. A fülem tövéig elvörösödtem, amit észre is vett.
Csengéékkel lett volna a találkozóm, ők a legjobb barátaim. Teljesen berágtak rám, és sokáig nem beszéltünk emiatt. Nem kedvelték Ádámot, és Ádám se őket. A barátaim nem voltak hajlandóak velem lenni, így Ádámhoz menekültem. Hiba volt, még jobban beleestem.
December közepén az akkori legjobb barátnőm, Zsófi, mondta, hogy ne szervezzek aznapra programot, mert délután vele, egy barátjával, Andrással, és Ádámmal négyesben találkozunk. Nagyon megörültem! Teljesen odavoltam, mert ez olyan volt, mint egy duplarandi.
Ott voltunk a kávézóban, csak négyen, mire csörög Zsófi telefonja. Odajött az egyik osztálytársam, Viki, aki minden fiúra rámászik. Zsófi próbálta lerázni telefonon keresztül, de nem sikerült neki. Viki beült a két fiú közé, akik ezentúl csak rá figyeltek. Ádám még a telefonszámát is beírta Viki telefonjába.
Rosszul éreztem magam utána, de Ádámmal még mindig beszéltem, bár már egyre ritkábban. Zsófi szerint tetszettem neki, hisz mindig rámírt, mindig hangosan előreköszönt, ha találkoztunk, mindig mosolygott rám. Én nem akartam elhinni, mert nincs túl sok önbizalmam. Nem vagyok csúnya, de kimondottan szép se, és bátor aztán meg végképp nem.
December végére biztos lettem benne, hogy Ádámnak nem tetszem, mert az egyik osztálytársam, akivel egy koleszban laknak megkérdezte tőle. Így újév első napján, amikor rákérdezett, hogy ki tetszik nekem, azt mondtam neki, hogy egy másik srác.
Azóta nem nagyon beszélünk, bár március óta egy angol csoportban vagyunk. Ott néha-néha, ha páros munka van, együtt dolgozunk. Egyik angolos társunk szerint mindig, miután Ádám megszólal, engem néz, hogy mi a reakcióm. Én ezt nem tudom alátámasztani, mert nem merek rá nézni.
A történethez hozzá tartozik, hogy Ádám egyik legjobb haverja, Bence, a régi osztálytársam, szerelmes volt belém. Vagyis nagyon tetszettem neki. De az már régebben volt.
Ezek óta kibékültem Csengéékkel, újra szent a béke, Viki pedig bocsánatot kért, most jóban vagyunk.Viszont Zsófival minden a feje tetejére állt. Már nem is beszélünk, és ha véletlenül összefutunk, egymásra se nézünk. Azóta nagyon megváltozott, és rossz társaságba keveredett. Ez is bánt. De nem tudok megbirkózni az Ádám iránt érzett szerelemmel sem. El akarom felejteni Őt, mert ez így felesleges. Sosem fogunk összejönni, és csak kínzom magam.
Mit tanácsolsz?
Bocsánat a hosszú és részletes levélért!
Niki

Szakértőnk válasza a Fiúk és lányok kérdésre

Kedves Niki!

Szerintem érdemes lenne tisztáznod ádámmal a helyzetet, elmondanod neki, hogy tetszik neked. Ha visszautasít, nem változik a helyzet, hiszen így sem vagytok együtt és el is távolodtatok egymástól, de egy próbálkozást megérhet a dolog, hátha kiderül, hogy ő sem volt elég bátor, hogy lépjen feléd. Ahogy olvastam a leveledet, az elején egyértelműen úgy tűnt, hogy alakul valami köztetek és nem derült ki, hogy mi csúszott félre, miért nem jöttetek végül össze. Ugyanakkor, azok a történések, melyeket úgy írsz le, mint bizonyítékokat arra, hogy nem viszonozta az érdeklődésedet, szerintem nem teljesen egyértelműek, akár félreértésekre is adhattak okot.

Talán érdemes lenne Zsófival is beszélned és elmondani neki, hogy hiányzik és aggódsz érte. Nem gondolnám valószínűnek, hogy egy jó barátság és a hozzá kapcsolódó érzések ilyen hirtelen tényleg nyomtalanul eltűnjenek.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor