Hogyan hozhatnám rendbe?

2012.05.08.
Kedves kamaszpanasz.hu!
A barátommal 8 hónapja jártunk. Az utolsó két- három hónapban, viszont úgy éreztem, hogy nem úgy közeledik hozzám, mint régen. Már nem csókolt meg annyiszor, nem ölelt és mikor kértem tőle ezeket akkor mindig megcsinálta, viszont nem úgy, mint régen.
Ő egy olyan ember aki nem nagyon tudja kimutatni az érzéseit... ez nem is nagyon számított mivel tudtam, hogy szeret és nekem nem kellett több. Meséltem az érzéseiről a barátnőimnek, ők azt tanácsolták, hogy ha nem megy inkább vessek véget az egésznek. Erre viszont nem tudtam elszánni magam, túlságosan szerettem ahhoz, hogy képes legyek szakítani.
Négy napja egyik barátnő összeismertetett a barátja egyik barátjával. Négyesbe voltunk egész este. Mondtam a fiúnak, hogy hagyjuk a barátnőméket kicsit kettesben. :), bele is egyezett. Egy órát lehettünk kettesben, elég jól telt az idő vele, jól éreztem magam. 5 évvel idősebb nálam és tapasztaltabb is. Mondta, hogy a barátnőm mesélt neki a kapcsolatomról a barátommal. Ő meg elmondta, hogy szerinte is véget kéne vetni a kapcsolatomnak.
Minden amit mondott olyan volt számomra mintha a gpndolataimat mondta volna ki. Olyan dolgokat mondott amit már régebb óta hallani akartam.
....és megcsókolt, én meg visszacsókoltam.
Abban a percben éreztem, hogy ez nem helyes és véget is vettem a csóknak. Megengedtem, hogy hazakísérjen és vége is volt mindennek.
Másnap elmondtam a barátomnak mindent ami történt. Tudtam, hogy mi fog következni...szakított.
Szereten....és ő is, tudom. Ezt viszont most lényegtelen állítanom, mert elég hihetetlen.
A segítségüket kérem. Nem tudom mit csináljak....Mit kell ilyenkor mondani?
A bizalmát mert elvesztettem....Hogyan tudnám visszaszerezni? Lehetséges egyáltalán? Csak idő kell neki?
Válaszukat előre is köszönöm!
Egy 16 éves lány.

Szakértőnk válasza a Hogyan hozhatnám rendbe? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, úgy érezted, a barátod eltávolodott tőled, hiányzott valami és már a szakításon gondolkodtál, de nem tudtad megtenni, mert szeretted. Amikor találkoztál egy fiúval, akivel jól érezted magad és aki "Olyan dolgokat mondott amit már régebb óta hallani akartam", csókolóztál vele és ezt el is mondtad a barátodnak, bár tudtad, hogy így szakít veled. Így átgondolva, kicsit úgy tűnik, mintha nem tudtad volna máshogy elmondani neki úgy, hogy megértse, így ezzel a csókkal akartad felhívni a figyelmét, hogy hiányzik neked valami a kapcsolatotokból és változtatni szeretnél. Ugyanakkor, mintha valójában te a változást úgy szeretted volna elérni, hogy jobban odafigyel rád és kimutatja, hogy szeret, nem úgy, hogy szakít helyetted. Azt javaslom, beszélj újra a barátoddal, mondd el neki, hogy miért történt meg az a csók, mi hiányzott annyira a kapcsolatotokból, hogy bejöhetett egy harmadik a képbe és kérdezd meg, lát-e arra esélyt, hogy helyrehozzátok, ami elromlott köztetek. Mondd el neki azt is, hogy szereted őt, vele akarsz lenni és kérd meg, mondja el, ő mit szeretne, mi változzon, ha úgy alakul, hogy együtt maradtok. Legyetek őszinték egymással, mondjátok ki, hogy mit vártok a másiktól, hogy újra meg tudjatok bízni egymásban!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor