A barátnőm randizik a legjobb barátommal

2012.04.10.
Kedves Szakértő!
A legjobb barátom megkereste a barátnőmet, majd interneten társalgásba kezdtek. Eleinte nem is volt semmi gond, majd a barátom elkezdte dicsérgetni barátnőm, nagyon még ez sem zavart, majd jött, hogy hiányzik neki. Ez már kicsit sok volt, mert tulajdonképpen úgy kezeli, mintha a barátnője lenne. "Mindenáron" barátnőmmel akar lenni s barátnőm (túlságosan gondoskodó típus) találkozik vele (?!) (mert barátom a padlón van, hogy nem talál barátnőt), s a MI kettesben töltött időnk rovására találkoznak. Mikor barátnőmnek felhoztam, hogy idegesít, amit barátom csinál, ő rágott be (allergiás a féltékenységre, de én nem érzem annak..bízom benne) és mondta, hogy nem tud úgy megbízni vagy beszélgetni velem, mint ezelőtt (?!). Még mindig kicsit rideg viszony van köztünk s bejelentette, hogy majd beszélni akar velem..mindenről..és, hogy hosszú beszélgetés, erre sajnos csak pénteken (04.13.) van időnk. A barátommal is beszéltem, ő azt mondta nyugodjak meg, nem kell neki a barátnőm, csak egy nagyon jó barátként tekint rá.
Nem tudom pontosan mit tehetnék, vagy, hogy miért is esett ennyire rosszul barátnőmnek, mikor felhoztam a témát, hogyan lehetne ennek véget vetni vagy "visszafogni" barátomat?
Előre is köszönöm a választ!
D

Szakértőnk válasza a A barátnőm randizik a legjobb barátommal kérdésre

Kedves Levélíró!

Úgy tűnik, mintha valamiért valóban nagyon zavarna téged ez a helyzet, hogy valamiféle kapcsolat lett köztük, melyben neked nincsen részed. Szerintem gondold át, hogy miért is zavar ez! Ha rájössz, könnyebben tudod majd úgy alakítani a helyzetet, hogy ne érezd magad rosszul benne. Miért ne lehetnének jóban egymással vagy akár jöhetnének össze, ha úgy alakul? Egy barátság nem kizárólagos és teljesen más jellege van, mint egy párkapcsolatnak. Szerethetnek téged ugyanúgy akkor is, ha vannak bizonyos dolgok, amiket egymással jobban meg tudnak beszélni és akkor is, ha úgy alakul, hogy vonzalom alakul köztük. Nem vagy ettől még kirekesztve és nem kell, hogy eltávolodjanak tőled.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor