Elveszítettem a legjobb barátaimat

2012.03.27.
Jó napot!
14 éves lány vagyok (áprl. 30.-án leszek 15) és már 6 éves korom óta táncolok formációs táncot. Ott ismertem meg a két legjobb barátnőmet, akikkel nagyon szerettük egymást, de 1-2 éve külön kellett válnunk, mivel a kisebb csoportban szükség volt még ránk a párommal. Ráadásul jött egy új lány, akivel szintén nagyon jóba lettem, viszont Ő is feljebb került. Tehát én egyedül maradtam, egyre jobban eltávolodtunk egymástól, a barátnőim még jobban "összemelegedtek", és ami a legrosszabb, hogy nélkülem váltak egy egységes felnőtt csapattá. Hamarosan újra egy csapatban leszünk, már járok az edzésükre, de csak tartalékként. Nagyon feleslegesnek érzem magam, és úgy érzem, hogyha megint együtt lennénk, akkor sem lenne nagy szükségük rám, mert ott van az új lány, aki sokkal érdekesebb, viccesebb, szókimondóbb, vastagon kifesti a szemét, és-anya szerint egyáltalán nem-, de még szebb is, és ez fontos dolog egy ilyen csapatban. Amúgy sem az alakommal, sem a kinézetemmel, a tánctudásommal meg pláne nincs semmi probléma.
Nagyon hálás lennék, ha tudna adni egypár jó tanácsot, hogy hogyan lehessünk újra a legeslegjobb barátnők, mint régen. Lehet, hogy egy kicsit nyálas, de én bármit megtennék a barátságunk érdekében.
Köszönöm: Kati

Szakértőnk válasza a Elveszítettem a legjobb barátaimat kérdésre

Kedves Kati!

Azt írod, abban szeretnél segítséget kapni, hogy újra legeslegjobb barátnők legyetek, mint régen. Szerintem ne ezt tűzd ki célul, hanem elfogadva a változásokat próbáld megtalálni a helyed köztük itt és most a jelenben! Sokáig jártatok más csoportba, eltávolodtatok egymástól, megváltoztatok az eltelt évek során, ráadásul megjelent a képben egy másik lány is. Így nem lehet minden olyan, mint régen, viszont a jelenből kihozhattok valami tök jó dolgot, akár négyesben, az új lánnyal együtt. Ne felejtsd el azt sem, hogy vele is jóban voltál, míg egy csoportba jártatok! Legyél velük türelmes és próbáld újra megismerni őket, hogy rájöjjetek, hogyan érezhetitek jól magatokat együtt, mind a négyen. Meglátod, menni fog, csak maradj a jelenben és ne azon rágódj, hogy mi lett volna, ha végig együtt maradtok!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor