FOB

2012.03.25.
Tisztelt Szakértő!
Talán nem a legjobb helyre írok kérdésemmel, de az igazat megvallva, ez az az oldal amelyik válaszában a legjobban bízom. Háziorvosom nem tudott megfelelő tájékoztatást adni kérdésemről.
Tartósan betegnek számítok. Emelt összegű családi pótlék, 90%-os utazási igazolvány stb. De ez csak addig jár, amég iskolát végzek, vagy még be nem töltöm a 20. életévem. Mindkét említett eset befog következni most júniusban. A sulinak vége, és a 20-at töltöm.
Kaptam egy papírt a háziorvostól, ezzel a "címmel":
A szakértői intézet szakértő bizottságához, illetve a FOB-hoz, a munkaképesség, a fogyatékosság véleményezése vagy a keresőképesség felülvéleményezése céljából.
Ezzel holnap felmegyünk Miskolcra, a M.Államkincstárba, hátha ott tudnak segíteni, bár azt sem tudjuk hová is kell beadni ezt a papírt pontosan. Gondoltam írok ide is, hátha van a csapatukban valaki, aki ilyen kérdésben járatosabb.
A kérdés mindezzel kapcsolatban az lenne, hogy egyszer azt hallottam, hogy ezek után is járnia kéne életem végéig a 90%-os utazási kedvezménynek, és havi 20 ezer ft-nak (családi pótlék helyett) addig, amég három hónapnál tovább nem keresek a minimálbérnél magasabb összeget.
Ez nagyon fontos lenne, a szüleink tavaly váltak, nehéz körülmények között élünk (mint oly sokan mások). Enélkül nagyon nehézkes lenne júniustól. Vajon ezek a juttatások járnak-e majd vagy sem? Hol kell intézni? Mi ennek a kimenetele stb... ?
Bármilyen információt megköszönnék. De természetesen ha ilyen témában nem tudnak segíteni, azt is megértem.
Ui.: laktóz-intolarencia a tartós betegségem. (Maximum a különleges diétát igénylő kategóriába való besorolása miatt tudom elképzelni hogy lehetséges mindez.)
Válaszát előre is nagyon köszönöm, bocsánat a hosszúra nyúlt levél és a furcsa (talán nem egészen ideillő) kérdés miatt.
Tisztelettel:
A.

Szakértőnk válasza a FOB kérdésre

Kedves Levélíró!

Sajnálom, de tényleg nem tudjuk a választ a kérdésedre. Remélem, sikerül majd megoldanotok a helyzetet!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor