Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Hogy segítsek neki?
  

Hogy segítsek neki?

ora 2012-03-25 03:16:15
Kedves Dr. nő!
A barátnőm mostanában feszűlt, ideges, és észre vettem hogy ön bántalmazást csinál de már függő szerintem és nem tudom hogy segítsek rajta...
Nem tudom hogy tudnék segíteni neki?

Szakértőnk válasza a Hogy segítsek neki? kérdésre

kedves levélíró!

Úgy tűnik, a barátnődnek komoly problémája van, érthető, hogy aggódsz miatta. Leginkább pszichológus segítségére lenne szüksége, így amennyiben lehetséges, jó ötlet lenne, ha felhoznád a témát megbeszélni, mit gondol róla és felajánlani, hogy szívesen segítesz neki, amiben csak csak tudsz.

Mindenekelőtt azonban, amennyiben úgy látod, az élete nincs veszélyben, úgy tudnál neki segíteni, hogy a barátja maradsz, mellette vagy, beszélgetsz vele a feszültségeiről, félelmeiről, vágyairól, igyekszel megérteni, miért bántja magát és elfogadni őt olyannak, amilyen, persze tudatosítva magadban is és benne is, hogy jobb lenne, ha más megoldást találna a feszültségei levezetésére az önbántalmazás helyett. Segíthetsz is neki ebben, akár úgy, hogy feszültséglevezető programokat találsz ki, mint például a táncolás, a sport vagy valamilyen önkifejező dolog (festés, zenélés, stb.).

Hajrá!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések