Miért utálnak?

2012.03.13.
Tavaly mindenkivel nagyon jóba voltam, mindenki barátom volt. Idén mintha az egészen kihültek volna. Úgy érzem utálnak. Én nem csináltam semmit. Úgy érzem mindig barátságos voltam mindegyikükkel. Sok olyan van, hogy most nem is tudom eldönteni, barát-e vagy sem. Egyik percben barát, a másikban nem. Egyik percben mellém ül bizonyos órán, a másik percben elküld. Sokszor voltak irigyeim, mivel jó tanuló vagyok. Eddig 5-6. helyen voltam, de idén 3. lettem. Lehet, hogy azért? Az a srác szivat a legtöbbet, aki 2. volt és most 5-6... mindig kotyog, okoskodik órákon, benyal a tanároknak, habár nem tanul feleannyit sem mint én. Ha mondok valamit mindig beleszól, ok nélkül. Én semmit sem ártottam neki.. legalábbis nem tudok róla. A másik zavaró tényező egy lány... nevezzük őt J-nek. Év elején volt egy srác akivel nagyon jól egyeztem. Aztán elkezdett beszélgetni vele, és beszélgettek és beszélgettek...és ennyi. Vége. Azóta a srác is folyton szivat, megjegyzéseket tesz. Egyik osziórán a J kivágott egy hisztit, hogy ha valami bajunk van vele mondjuk meg, ne csak duzzogjunk bla bla bla. Akkor ő mit csinál? Rá nem érvényes? Olyan hülye. Jön be az osztályba és ugat.. vagy ordibál, vagy énekel. Úgy érzem beragadt egyik kereke. Az, amelyik működteti a többit.
Mégegy dolog: mindig segítek mindenkinek, ha nem értenek valamit, vagy nincs házijuk. Én egyszer szerettem volna segítséget kérni, ekkor mindenki hátat fordított (főleg a srác akit megelőztem-ő azt mondta, hogy ez olyan könnyű és inteligens költői kérdést intézett felém: ,,Hogy lehetsz ennyire inkult?". Én miért nem tudom ugyanezt megkérdezni?).
Mit tehettem ellenük? Úgyérzem kihasználnak. Nem mehet ez így tovább! Annyit még hozzáteszek, hogy az ilyen ,,odamegyek hozzá és megkérem, hogy fejezzék be" kész röhej lenne. Először is egy ,,noob" lennék, másodszor pedig mégjobban szivatnának.
Kérem segítsen!

Szakértőnk válasza a Miért utálnak? kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt írod, utálnak és kihasználnak, pedig nem tudsz róla, hogy okot adtál volna rá. Ugyanakkor az alapján, amit írsz, úgy tűnik, mintha inkább csak két sráccal lenne gondod: akit megelőztél és akivel nagyon jól egyeztetek, de aztán J-vel kezdett többet együtt lenni. Talán ha sikerülne tisztáznod először magadban, aztán ha szükséges velük is, hogy mi történhetett, ami miatt így alakultak a kapcsolataitok, akkor jobban éreznéd magad. Addig is azt javaslom, tudatosítsd magadban, hogy most is vannak, akik ugyanúgy szeretnek, mint tavaly és nem csak kihasználnak!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor