Furcsaság

2012.01.29.
Tisztelt Doktornő!
Lakik egy srác az utcánkban, aki nagyon-nagyon jóképű és kedves. Ő 20 éves lesz , én 17 leszek. Sejti, hogy bejön nekem. Az egyik barátnőm a fiú unokatestvérével jár, és az egyik buli alkalmával a barátnőm hallottam a sráctól , h cuki vagyok, meg szép is. És a barátnőm ezt elmondta nekem. Én nagyon örültem neki természetesen. De van egy bökkenő a dologban. A fiú egyik haverjának ugyanúgy bejövök. Azt vettem észre, hogy féltékeny a srácra. És most nem tudom mi legyen, vagy hogy csináljam a dolgokat. Helyes a srác haverja is, de nem annyira mint ő. Hogyan indítsam el a dolgokat? Hogy közeledjek hozzá, hogy neki is jó legyen ? Mert nem nagyon bírom ki már.
Egy vívódó helyzetben lévő lány

Szakértőnk válasza a Furcsaság kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem, ha tisztában vagy azzal, hogy neked melyik fiú tetszik és melyikhez szeretnél közelebb kerülni, akkor nem is olyan bonyolult a kérdés. Amennyiben egyértelművé teszed számukra is, hogy melyiküknek van esélye, elkerülhetitek a felesleges nehézségeket, sértődéseket és számukra is nyilvánvalóvá válik, hogy milyen lehetőségeik vannak. Így az a fiú, akihez te nem szeretnél közelebb kerülni, szintén jobban jön ki a helyzetből, mert nem kezd el feleslegesen reménykedni és hamarabb túlteszi magát a dolgon. Próbálj közelebb kerülni ahhoz a sráchoz, akit választasz! Menj oda hozzá beszélgetni, ismerkedni, jelezd, hogy esetlege tetszik neked és ha valóban tetszel neki, innen már menni fog minden magától.

Ha úgy érzed, még bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, hogy melyikük tetszik jobban, akkor próbálj haverként, barátként közeledni kicsit mindkettőjükhöz, hogy jobban megismerd őket és megfigyelhesd, hogy milyen érzéseket váltanak ki benned. Igyekezz közben egyikük felé sem azt kommunikálni, hogy többet szeretnél barátságnál, hogy elkerülhesd az esetleges félreértéseket. Mindenesetre azt javaslom, hogy igyekezz minél hamarabb meghozni a döntést, hogy tiszta legyen a helyzet!

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor