"család"

2012.01.18.
Kedves Szakértő!
Azért fördülök Önhöz,mert már kilátástalan a helyzetem. Úgy érzem semmit sem várhatok a jövőtől. Problémám van a családommal. Nem is kevés. Minden napomat úgy élem meg,hogy semmi életkedvem. A sulival végeztem egyenlőre,több hónapja már,hogy próbálok munkát találni a szakmámban,sajnos mind sikertelen. Így a napjaim azzal telnek,hogy felkelek,tv-zek órákat,takarítgatok,... egyszerűen unom. Elhatároztam magamban,hogy idén (lehetőleg nyárig) elköltözök itthonról. Ahhoz természetesen gyűjtögetnem kellene,minél késöbb találok munkát,annál késöbb szabadulhatok ki innen. Félek,hogy nem is fog sikerülni. A családom nem panaszkodhat az anyagiak miatt,de középső gyermekként,mégsem számíthatok rájuk.
A nővéremmel utáljuk egymást már sok-sok éve,nem is köszönünk egymásnak,de persze ahol tud hátbaszúr. A hugommal még nem lenne gond,de a nővérünk nagyon befolyásolja és ellenem fordítja. Ők így ketten keserítik meg az életem,kibeszélnek,kitalálnak dolgokat,kutatnak a holmijaim közt,... magyarán szólva,nincs életem. Annyira,hogy még külön szobám sincs. A családban senkivel sem lehet beszélni problémákról,mert pletyka lesz belőle,kiabálás,...
5 évvel ezelött is ilyen volt és úgy érzem 10 év múlva is csak ilyen lesz. Sokszor úgy érzem nem bírom már tovább a családommal egy lakásban. Sokat sírok az miatt ahogy bánnak velem. A lelkem mélyén valahol legbelűl érzem,hogy talán a munka segíteni fog,hogy kissé megszabaduljak a családtól. Nem kéne itthol lennem és még pénzem is lenne,amit félre tudnék tenni,és elköltözni ha úgy van.
Ön mit gondol?
Segítségét előre is köszönöm!
20/L

Szakértőnk válasza a "család" kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, hogy 20 éves, felnőtt, önálló emberként teljesen természetes, hogy szükséged van saját szobára, saját dolgokra, saját pénzre és összességében intim szférára, mely csak a tiéd és másoknak nincs ott keresnivalójuk. Talán azért is vannak benned ilyen negatív érzések a családoddal kapcsolatban, mert egyszerűen túl közel vagytok egymáshoz. Ne az legyen a célod, hogy megszabadulj tőlük, hanem az, hogy sikerüljön olyan távolságot kialakítanod saját magad és a családtagjaid között, mely számodra ennél a mostaninál megfelelőbb! Valószínűleg jót tenne neked is és a velük való kapcsolatodnak is, ha sikerülne munkát találnod és minél előbb elköltöznöd és a saját lábadra állnod. Gondold át, tudsz-e valakitől segítséget kérni ebben az átmeneti helyzetben és keress úgy munkát, hogy segítsen abban, hogy minél hamarabb elköltött otthonról.

Hajrá!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor