...

ora 2011-12-17 13:02:35
Jó napot. Egy 16 éves lány vagyok. És folyton van fiú barátom :)..és nem is tetszett soha senki(lány)..de ahogy olvastamm meg hallottam a leszbiségről mindig féltem: mi lesz ha én is az leszek..és van hogy ha egy nagyon szép lányt látok..figyelmes leszek a mellére, fenekére, lábára..és van hogy ingerel is egy picit...és ez vajon normális? de különösebben soha nem gondoltam arra meg nem is kívántam hogy lánnyal csókolózzak, stb.. És van itt még valami..az önkielégítés...:/..nem hogy aggaszt mert már sokat olvastam az interneten róla...de ez mégis olyan, hogy lány vagyok...és a saját nemiszervem ingerlem...ez sem jele a leszbiségre? Köszönöm válaszát.. Andy

Szakértőnk válasza a ... kérdésre

Kedves Andy!

 Az, amit leírsz, teljesen természetes és semmiképpen sem utal arra, hogy leszbikus lehetnél. Teljesen rendben van, hogy önkielégítesz. Ez saját magadról szól, magadnak okozol örömet és a saját testedet és reakcióidat fedezed fel. Ez nagyon más, mint amikor  valakihez szexuálisan vonzódsz. Az pedig, hogy figyelmes leszel egy-egy nagyon szép lény mellére, fenekére, szintén teljesen normális dolog, hiszen a szépséget hajlamos megnézni az ember és mindenféle szexuális jelleg nélkül is vonzónak találni. Ez a helyzet a szép nőkkel is, miközben a valóságban meg sem fordul a fejedben, hogy szexuálisan szívesen közel kerülnél hozzá. Egyébként pedig, ha fantáziálnál róla, az sem jelentené azt, hogy a gyakorlatban is szívesen megtennéd, hiszen a fantáziavilágunkban sokminden egészen más lehet, mint a valóságban.

A mi társadalmunkban egyébként sokkal elfogadottabb, ha két lány van együtt szexuálisan, mintha két férfiról lenne szó. Ezért is lehet, hogy sok lány kipróbálja milyen lánnyal például csókolózni, miközben inkább a férfiakhoz vonzódnak. Ezzel sincsen semmi gond, nem utal leszbikusságra, inkább csak része a lányok szexuális identitáskeresésének.

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések