Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / Nem tudom, mit tegyek.
  

Nem tudom, mit tegyek.

ora 2011-12-06 15:55:19
Üdv! Az lenne a gondom, hogy van egy srác, velem egyidős(16 éves) és már másfél éve tetszik. Kb. 2 hónapja szakított a barátnőjével. Mostanában elkezdtem vele beszélgetni, kiderült, hogy szinte ugyanolyan a stílusunk, az érdeklődési körünk, stb.
Van egy másik lány, két éve van barátja, de már nem szoktam őket együtt látni, inkább az én "kiszemeltemmel" van szinte mindig. Fogalmam sincs, hogy most összejöttek-e vagy sem... Már sok ideje tervezem elmondani a srácnak, hogy tetszik és szeretném jobban megismerni, esetleg járni is vele, de így nem merek semmit csinálni. Sütöttem tegnap neki süteményt (rájöttem, mi a kedvence) és megkínáltam vele ma, mondtam, csak neki csináltam (próbáltam messzebb csalni őt a másik lánytól, hogyha mégis együtt vannak, ne legyen belőle gubanc, vagy ilyesmi), de mondta, hogy most mennie kell, siet és elviharzott... Most nem mernék hozzászólni. Mit csináljak? Hogy jöjjek rá, hogy van-e most valakije(akkor nyilván békén hagynám), és hogy mondjam el neki, hogy úgy érzem benne megtaláltam azt a valamit, amit eddig még senki közelében nem éreztem?
Válaszát előre is köszönöm! Egy lány.

Szakértőnk válasza a Nem tudom, mit tegyek. kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem kicsit még ne erőltesd a dolgot, mert 2 hónappal, miután szakított a barátnőjével, lehet, hogy még nem áll készen egy komoly kapcsolatra. Ettől persze még alakulhat köztetek valami! Beszélgess vele, ismerjétek meg egymást kicsit jobban, csináljatok közös programokat haverilag. Ahogy egyre közelebb kerültök egymáshoz, úgyis alakul a kapcsolatotok magától. Mondd el neki, hogy jó fejnek tartod, jól érzed magad vele és örülnél, ha barátok lennétek. Közben persze jelezheted neki, hogy tetszik. Tegyél erre utaló megjegyzéseket, poénkodjál vele, érintsd meg, öleld meg, ha úgy adódik, hadd gondolkozzon el azon, hogy több is lehetne köztetek barátságnál. Ha kölcsönös az érdeklődésetek egymás iránt, nem hiszem, hogy aggódnod kellene a másik lány miatt.

Hajrá!



Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések