Nagyiék :/

ora 2011-11-13 19:17:33
Kedves Szakértőnő!
Az a problémám hogy nagymamámékhoz kellett költöznöm a suli miatt, mert koliba semmiféleképpen nem szeretnék!
Jól kijövök velük vis hát rendes nagyon mindent megakar nekem adni meg minden, de nagyon idegesít főleg nagyi.. túúl anyáskodó, meg mindig hoz nekem vmit aminek nagyon örülök de áradoznom kell amiatt hogy hozott nekem édességet:S
Ha kérdez vmi hülyeséget egyből felidegesít de kérdezi tovább és már nemtudok neki ugy válaszolni megbántani pedig nem akarom.. Aztán nagyon lusta--> nem igazán lát cs. szemüvegben de lusta fölevenni így ha mosogat ,hát nem látni h. elvan mosva :S és nem akarom h. még én mosogassak is tanuljatok is.. hallgassam a hülyeségét is.. azért az már sok..
és itt kell lennem még 2és fél évig 20éves koromig :S de én már egy majdnem félév után se bírok vele :S
Kibírhatatlan, és hiba mondom neki szépen h. változzon mindig azt mondja jó persez fog.. de hát mintha nem is mondtam volna.. mert ő ezt nem veszi észre.. Túl kíváncsi minden érdekli és ennél nincs rosszabb.. horkol is mióta él azóta horkol :S cs. tudom h. miért.. nagyon spórolnak nem éghet a lámpa söööt még a hűtőből és a mikrobol is kivették az égőt.. aztmondták h. elromlott de hát tuti nem, mert azt cs. kikell cserélni :S fhuu :@ így spórolni :SS
hát én nemtudom h. h. fogom átvészelni ezt a 3évet.. mert nagyon nehéz vele.. szinte semmi kedvem nincs vissza jönni... otthon akarok maradni viszont bejárós meg nem lehetek.. meg nem is bírnám..
Mit lehetne kitalálni v. mittegyek?
kérem segítsen, mert kifog készíteni nagyi idegileg !!! :/
Előre is köszönöm szépen :)
Bogí

Szakértőnk válasza a Nagyiék :/ kérdésre

Kedves Bogi!

Teljesen érthető, hogy nehezen alkalmazkodsz egy ilyen új helyzethez, új környezethez és idegesítenek dolgok. Ugyanakkor, vedd figyelembe, hogy nagyszüleid idősek, valószínűleg, ha nagyon akarnának sem tudnának hosszú évek alatt berögződött szokásaikon változtatni. Ráadásul te élsz az ő lakásukban, ők gondoskodnak rólad, ők is alkalmazkodnak hozzád és ahogy írod, te ezen nem is szeretnél változtatni, a tanuláson túl nem szeretnél a házimunkával foglalkozni. Azt gondolom, az élet sokszor kompromisszumukból áll, főleg 18 évesen, lényegében felnőtten, és mindkét félnek tennie kell azért, hogy működjön az együttélés. Gondold végig, mit tesznek nagyszüleid és mit teszel te. Vajon mennyire van arányban a kettő a lehetőségekhez képest?

Mérlegeld, hogy mit szeretnél, mit tudsz bevállalni azért, hogy jobban érezd magad! Megteheted, hogy dolgozni kezdesz és a fizetésedből gondoskodsz a saját kényelmedről, azon felül, amit a nagyszüleid megengednek maguknak. Nem írod, vajon tényleg nincsen pénzük, vagy valamire spórolnak, de biztosan örülnének, ha te is beszállnál a közös kasszába. Azt is megteheted, hogy koliba költözöl. Ebben az esetben fizikailag is távolabb tudnál kerülni és biztosan nem idegesítene a nagyid. Van olyan lehetőséged is, hogy sorra veszed, mi az, ami zavar és változtatni tudsz rajta és megteszed, amit lehet. Például, ha elmosogatnál, mert zavar, hogy koszos marad a tányér, talán nem lenne olyan nagy erődfeszítés a részedről és sok idegeskedéstől megkímélnéd magadat vele.

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus
Hirdetések