Miért idegesít fel?

2011.10.20.
Van egy lány... szép, tetszik. Hívjuk mondjuk Annának. Régóta ismerem, de igazából nem ismerjük egymást, max. névlegesen. Teljesen véletlenül szoktunk összefutni néha a vonaton. Régebben rájöttem, nagyon kedvelem, és gondoltam, majd "valahogy" megpróbálom elhívni egy randira. Perszer erre nem nagyon volt alkalom. Teljesen váratlanul láttam őt néha napján, és ritkán volt alkalmas a pillanat. (Ki nem állhatja a facebook-ok, vagy a chat-et, szólval az is kilőve). Egyszer, csak-azért-is, vettem a bátorságot, és valami ilyesmit mondtam neki: "Figyu én nagyon kedvellek, és, ha van kedved, elmehetnék egyszer valahová..." (vagy valami ehez hasonló). Okos lány, gyorsan levágta a helyzetet, és megmondta, hogy bocsi, értem mit is szeretnék, de nem lesz ebből semmi se. "Te jófej vagy... okos srác, de..." meg ilyenek. Én megértettem: van ilyen. Tovább kell állni, azt ennyi.
Eltelt 2 hónap. Éppen "próbálkozok" egy lánynál a vonaton, mikor felszáll ő, és meglát. Első: akár-miért-is, de bűntudatom lett. Pedig se Annával nem történt semmi, se ezzel a vadidegen lánnyal akit épp most ismertem meg a vonaton. Mégis legszívesebben elrohanni lett volna kedvem, amint észrevett, és leült közénk. Kettő: kérdezni, hogy "Ugye nem zavarok?" mire én: "persze, hogy nem!" ami hazugság volt... Három: általában könnyedén eldumálgatok emberekkel, főleg ha csinos lányokról van szó. Erre pedig ott ül előttem két jó csaj is, és totál lefagyok... életem leghosszabb 15 perces vonatútja volt ez. Négy: ideges voltam. Kifejezetten idegesített az Anna. Mint egy seb a szájpadláson, ami begyógyulna, ha nem piszkálnám. "Miért van itt?" "Miért nem ült volna bárhova máshova?" "MI A FASZÉRT NEM TUDUNK BESZÉLGETNI BÁRMIRŐL IS??!!!?".
És legvégül, Öt: fölhívtam telefonon. Megmondtam neki, hogy szerintem kimondatlan dolgok vannak közöttünk. Én szerintem őszinte voltam vele 2 hónapja, és őszinte voltam vele a telefonon. Ergo, én rá gondoltam, hogy Ő nem mondott ki mindent. Gyerünk, oltson le! Küldjön el a picsába! Mondja meg, hogy undorodik tőlem, vagy valami! Rosszul fog esni, de legalább túl leszek rajta. De nem, erre nem képes! Csak magát ismétli meg, hogy szerinte Ő is őszinte volt. Kerülgette a témát, nem merte kibökni, hogy mi is a baja velem.
Én már valamennyire el tudom viselni, ha visszautasítanak. Van ilyen, nem mindenkinek jövök be: de igenis volt olyan akinek már bejöttem. Ízlések, és pofonok. De ez akkor miért borít ki ennyire? Ez lenne a "szerelem"?

Szakértőnk válasza a Miért idegesít fel? kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem először is tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit szeretnél hallani Annától. Sőt, miért van rá szükséged, hogy tudd az okát. Nem elég információ az, hogy visszautasított? A lényegen nem változtat, ha kiderül, hogy miért nem akart veled találkozni. Ha úgy érzed, mondd meg neki újra, hogy tetszik neked, hadd válaszoljon egy konkrét kérdésre. Így talán könnyebben elmondja, hogy mit gondol. Ha igent mond arra, hogy találkozzatok, úgy is jó, ha pedig nemet, akkor megerősíti az információt, hogy ő nem pálya neked és keresgélj inkább másfelé. Gondolom, te is inkább olyan lányra vágysz, akinek te tetszel és aki ugyanúgy szeretne veled lenni, mint te ővele. ha Anna nem ilyen lány, akkor engedd el, mert nem fogja tudni megadni neked azt, amire vágysz. Valószínűleg jól érezted, hogy kimondatlan dolgok vannak köztetek, de sajnos, ha ő nem partner abban, hogy beszéljetek erről, nem tudsz mit csinálni, hiába van benned a szándék. Egyébként azt gondolom, jól kezelted a helyzetet!

A valódi szerelemhez szerintem mindenképpen kell, hogy ismerjük a másikat. Úgy, hogy alig tudsz róla valamit, talán inkább az történt, hogy kiindulva a meglévő információidból továbbképzelted a róla alkotott képet és így lett belőle egy olyan lány, aki ekkora hatást tud rád gyakorolni. Érdekes lehetne átgondolnod, hogy mi fogott meg benne ennyire és mi az, ami a valóságban is igaz rá.

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor