Főoldal / Szakertő válaszol / Lelki problémák  / családon belüli meztelenk...
  

családon belüli meztelenkedés

ora 2011-10-19 17:52:37

olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy az öcsém párszor meztelenül jön ki a fürdőből és nem zavartatja magát hogy nincs rajta semmi. normális ha két azonos nemű testvér között ilyen téren nincs semmiféle "magánélet".?

Szakértőnk válasza a családon belüli meztelenkedés kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt gondolom, ez mindig attól függ, hogy az érintetteket zavarja-e, kellemetlenül érzik-e magukat a saját vagy mások meztelensége miatt. Természetes ugyanakkor az is, ha valaki a meztelenséget szeretné saját maga és a párja számára fenntartani, úgy érzi, szüksége van ruhára, mely "elhatárolja" magát másoktól, köztük a saját családtagjaitól.

Szerintem, ha téged zavar öcséd meztelenkedése, szólj neki. Kérd meg, hogy ne mászkáljon előtted meztelenül, mert zavar és úgy érzed, kicsit több magánéletre vágysz. Gondold át, mit is szeretnél valójában, csak a meztelenségről szól-e ez a dolog, vagy más területeken is úgy érzed, szeretnél nagyobb teret magadnak. Beszélj vele őszintén erről a kérdésről, biztosan meg fog érteni, sőt, az is lehet, hogy ő is ugyanúgy több magánéletre vágyik, csak nála esetleg ez másban nyilvánul meg.

Minden jót!Pyreschitz Anna, pszichológus Pyreschitz Anna, pszichológus

- hirdetés -