A szüleim megőrültek!

2011.10.08.
Kedves szakértő!
Az anyámnak új munkahelye van és nagyon sokat dolgozik. Ő amikor nem dolgozott akkor sem volt semmire sem ideje, és most már végképp nincs. Emiatt gyakran ideges és mindenen ordibál. Az apámmal már régóta külön élnek, ráadásul elég messze. Apummal teljesen más problémák vannak. Vele alig tudok valamiről is beszélni, mert ő mindig is csak azt mondja hogy gondolkodjunk és tanuljunk. Egyszerűen nem érti meg hogy nem csak erről szól az élet. Mondjuk fiúkról meg a titkaimról nem beszélhetek vele. Valahogy nem ért meg engem. Ráadásul ha a problémáiról szeretnék vele beszélni akkor elkerüli a témát. És még azt is furcsállom benne, hogy már kb. 5 éve külön élnek a szüleim és az apum még mindig nem tudott továbblépni anyun.
Nem tudom mit kéne tennem, hogy mindenki boldog legyen, mert én már nagyon szeretném hogy viszonylag egy normális család lehessünk. :)

Szakértőnk válasza a A szüleim megőrültek! kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem beszélj erről a szüleiddel. Mondd el nekik, milyen érzések kavarognak benned és kérdezd meg őket külön-külön, hogy mit tudnátok tenni azért, hogy mindenki boldog legyen. Írod, hogy anyukád nagyon ideges mostanában a munkahelyváltása miatt. Ez érthetőnek tűnik, hiszen új helyen kell megfelelnie és tekintve, hogy apukáddal külön élnek, egymaga kell, hogy megteremtse a biztonságotokat. Adj neki egy kis időt, biztosan megnyugszik hamarosan és több ideje marad rád is. Esetleg kérdezd meg tőle, hogy miben tudnál segíteni addig is, hogy hamarabb rendeződjön a helyzet. Apukáddal pedig ne add fel, hogy megpróbáld megértetni magad. Az, hogy elkerüli a számára nehezebben érthető kérdéseket egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem érdekli, hogy mi van veled vagy nem szeretne segíteni, hanem talán egyszerűen csak úgy érzi, hogy ő ezzel nem tud mit kezdeni. Mondd el neki, hogy te annak is örülsz, ha meghallgat és elmondja a véleményét, nem vársz tőle többet, nem kell elkerülnie a témát. Belejön majd hamarosan!

Meglátod, alakulni fog a helyzet!

Minden jót!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor