Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / nőgyógyász
  

nőgyógyász

ora 2011-07-06 16:44:54
Tisztelt doktornő!
Most először voltam nőgyógyásznál. Nem vizsgált meg,mert még szűz voltam. Nem vizsgált meg emiatt, viszont felírt nekem fogamzásgátló tablettát ( Jangee), egyelőre 1 hónapra, hogy megnézzük beválik-e. Nemsokkal később viszont lefeküdtem a barátommal, óvszert persze használtunk. Kérdésem az volna, h most az orvos csak azért írta fel pont ezt a fogamzásgátlót mert még szűz voltam akkor? Plusz, nem tudott volna akkor is megvizsgálni? Én úgy olvastam több helyen is, hogy ettől függetlenül megvizsgálnak, csak másképp. A fogamzásgátlót pedig még nem kezdtem el szedni, mert csak a jövő hét vége felé lesz esedékes, de az orvosom azt ajánlotta, hogy majd az 5.napon kezdjem el. Ez normális? Csak,mert mindenhol máshol első napokat írnak, vagy később picit,bár így akkor kell kiegészítő védekezés. De ő miért pont akkor az 5-et mondta?
előre is köszönöm.
23/L

Szakértőnk válasza a nőgyógyász kérdésre

Kedves Levélíró!

Az említett tablettát nem azért írta fel az orvos mert még szűz voltál, hanem mert úgy találta, hogy az alatodhoz ez lesz a legmegfelelőbb. A tablettáket a 2-5. napon is el lehet kezdeni szedni, a szakorvosnak biztosan volt oka rá, hogy kifejezetten az 5. napot javasolta.

A nőgyógyász valószínűleg úgy gondolta, hogy mivel még szűz voltál és panaszod nem volt, nem tesz ki egy kézi (akár végbélen keresztüli) vizsgálatnak. A következő alkalommal egészen biztosan megvizsgál majd, illetve rákszűrést is végez. Nyugodj meg, a szakorvos teljesen megfelelően járt el.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések