Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Terhességtől vagy mitől l...
  

Terhességtől vagy mitől lehet?

ora 2011-06-15 17:50:24
Kedves Doktornő!
A múltkor írtam az egyik barátnőmről aki a menstruációja 3. napján odaadta magát a barátjának. Nos azóta következő hónapban 5 napig menstruált és 2 tesztet is csinált, ami mind a 2 kimutatta, hogy nincs baba. Azóta nem voltak együtt a barátjával és e hónap 22-én kell, hogy megjöjjön neki az újabb menstruációja. Most viszont szintén problémái vannak. Néhány hete elkezdett puffadni és a mellei is megnagyobbodtak illetve állandó fáradtság és éhségérzete van. Utána olvastunk és ezek is lehetnek a terhesség jelei. De 2 tesztet is csinált és meg is jött neki a menstruációja. Ettől függetlenül lehetséges, hogy még is csak terhes lenne?
De lehetséges, hogy attól puffad, mert olyan ételeket eszik, ami puffaszt. Például nagyon szereti a csemege kukoricát főzve és szinte mindennap eszik. Nagyon meg van ijedve, hogy 2 teszt után ami azt mutatta, hogy nincs baba és a múlthónapi menstruáció ellenére még is csak terhes lehet. A mell mitől nagyobbodhat meg?
Válaszát előre is köszönöm!
Mónika

Szakértőnk válasza a Terhességtől vagy mitől lehet? kérdésre

Kedves Mónika!

Két negatív eredményű teszt és normálisan lezajlott menstruáció mellett nem kell babára gondolni. (Persze azóta is teherbe eshetett éppen, erről nem írtál, hogy van-e erre esély.) A puffadás számos állapotnak vagy betegségnek a velejárója lehet, nem kell megijedni. A kukorica valóban puffaszt, valószínűleg csak ez áll a háttérben. Ha késik az e havi esedékes menstruációja, akkor csináljon tesztet a biztonság kedvéért, de addig is nyugalom.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések