Ha két ember kapcsolata csakis a szexualitásra épül,....lehet abból vala szerelem?

2011.05.08.
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Mielőtt elmesélném történetem, leszögezem, hogy egy nem egészen 16 éves leányzó lennék. Ebből adódóan talán meglepő lehet az Ön számára a kérdésem.
Hol is kezdhetném?
Egy egyedül álló férfi szeretője vagyok...ez mind szép és jó. Hogy miért nevezem magam a szeretőjének miközben egyedülálló? Azért, mert ez a férfi három hónappal ezelőtt még a legjobb barátnőm legnagyobb álma volt.
Méltón büntet azzal a sors, hogy beleszerettem ebbe a férfiba, miközben tudom, hogy közöttünk nem lehet semmi. Többször találkoztunk titokban, és mondanom sem kell hogy lefeküdtünk egymással. Ő vette el a szüzességem, de barátnőmmel egyszer sem feküdtek le, így a lány még szűz annak ellenére hogy 18 éves. A kérdésem az lenne hogy, hogyan adhatnám tudtára azt amit érzek anélkül hogy elriasztanám, illetve hogyan érjem el hogy ő belém szeressen. Egyszer tett egy utalást idézem: "Barátommal beszélgettem rólad, és megkérdezte, hogy mi van ha beléd szeretek. A bökkenő az, hogy ő elég jól ismer engem és van oka annak, hogy ezt kérdezte. Azóta is ezen kattog az agyam"......Bár ezt mondta nekem, azóta semmi utalás nincs. Sőt mintha távolságtartóbb lenne. Nem tudom miért. Lehet, hogy elriasztottam a megnyilvánulásaimmal? Vagy szimplám rám unt? Vagy lehet hogy azért ilyen velem, mert félt, hogy ne legyen balhé a barátnőmmel és a családommal? Nem tudok rajta kiigazodni.
Kérem segítsen! És előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Ha két ember kapcsolata csakis a szexualitásra épül,....lehet abból vala szerelem? kérdésre

Kedves Levélíró!

Kicsit olyan, mintha ez a fiú félne attól, hogy beléd szeressen. Ez nem csak azért lehet, mert mondjuk a barátnőd odavolt, vagy talán még most is odavan érte, hanem akár azért is, mert a fiú általánosságban is fél attól, hogy szerelmes legyen – főleg, ha előtted sem volt komoly kapcsolata. Hiszen a szerelem az elköteleződés, és sok fiú fél az elköteleződéstől. Az biztos, hogy amíg egy fiú megkapja azt, amit szeretne (A szexet), addig minek is akarna többet tenni a dologért? Egy szexen alapuló kapcsolatot akkor lehet átalakítani szerelemmé, ha a fiúnak lelkileg is fontossá válasz annyira, hogy komolyabban kezdjen el gondolkozni. Hiszen egy fiúnak ez a legegyszerűbb felállás… nincsenek elvárások, de szex az van. Most már késő lenne azt mondani, hogy ne feküdj le vele, mert már megtörtént, így hát valamilyen más módon kell elérhetetlennek tűnnöd, azaz ne vegye azt olyan biztosra, hogy te vagy neki, érezze, hogy ezért tennie kell. Egy kis féltékennyé tevés (normális kereteken belül), vagy pl. ne érj rá mindig, amikor ő mondja, te legyél az, aki megmondod, mikor találkoztok, hol találkoztok, mit csináltok. Ha nem, akkor meg nem rész rá találkozni. Ha hív, nem kell egyből felvenni, hívd vissza néhány órával később, mondván, hogy dolgod volt, ha nem hív, te ne hívd, és egyéb hasonló kis női praktikákkal lehet neki jelezni, hogy azért ne higgye azt, hogy körülötte forog a világod (elég ha ezt csak te tudod). Ha a szexuális vágynál többet érez a fiú, akkor megijed, hogy esetleg elveszíthet, érezni fogja, hogy tennie kell ezért, hogy megtartson, és lépni fog. Ha meg nem akar mást, akkor lehet, hogy így eltávolodtok egymástól, de akkor nem is kár érte!

Drukkolok, csak ügyesen;)

Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor