Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Fogamzásgátlás
  

Fogamzásgátlás

ora 2011-04-24 14:39:43

Kedves Doktornő!
Érdeklődni,és teljes felvilágosítást szeretnék kérni az injekciós fogamzásgátlóról,ami 3 havi adagos.
Hallottam róla és olvasgattam is,de egy átfogott választ szeretnék. Mit kell róla tudni,mennyibe kerül,mi előzi meg [ vizsgálatok]...stb...
Igaz hogy az ember nem vérzik ha ezt a fogamzásgátlót kapja?
[ nem a szex miatt szeretnék erről tudni,hanem hogy megszűnjőn a vérzésem!!! ]
Előre is köszönöm=) [ lebeszélést nem szeretnék kérni,köszönöm=) ]
Szép napot!
És Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Szakértőnk válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

Kedves Levélíró!

A felírást nőgyógyászati vizsgálat, adott esetben laborvizsgálat előzi meg. A hatóanyaga a medroxiprogeszteron- acetát, ami hasonló a ciklus második felében termelődő progeszteronhoz. Hatását többféle úton fejti ki (peteérést gátolja, a méhnyálkahártyát alkalmatlanná teszi a megtermékenyült petesejt befogadására, méhnyaknyák átjárhatóságát csökkenti). 

Az injekciót első alkalommal a ciklus 5. napjáig kell beadni (izomba). Az is lehetséges, hogy egyáltalán nem lesz vérzésed a gyógyszer alkalmazása után (főleg ha hosszabb távon alkalmazod), de előfordulhat szabálytalan vérzés is. Lehetségesek mellékhatások is, pl. gyakoribb hüvelyi fertőzés, csontritkulás, hangulatváltozás, pattanások, testsúlyváltozás, rendellenes vérzés stb. Ezzel kapcsolatban a felíró orvos tájékoztatni fog. (Ő dönti el azt is, hogy javasolja-e a gyógyszer alkalmazását.) A szóban forgó gyógyszer szabadáras, vagyis patikánként eltérő lehet. Az általam fellelt ár ezerötszáz Ft.

Köszönöm a húsvéti jókívánságot!

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

- hirdetés -