Megszakításos módszer és (16) évesen fogamzásgátlás :)

2011.03.27.
Hát ...szeretném megtudni hogy mennyire biztonságos a megszakításos módszer haa csak 1 x történik meg és nem bennem ment el a barátom akkor nagyon sok esélye van a teherbee esésnek ?:O:S mert mostanában majdnem minden hónapban késik de nagyon sokat, régebben mindig 26-28 nap között jött meg de most van hogy 30 napot is kell rá várnom és megint rendesen megjön!! Ez nagyon aggaszto pláne ha pl olyan történik mint most ez az egyszeri megszakitásos haa megint késik nagyon megleszek ilyedvee :S
Normális hogy ilyen sokat késik de utána 30 -31 napraa rendesen megjön ??:?O:O:O
A másik dolog amit nagyon szeretnék tudni dee anyától nem merem megkérdezni hogy ilyen fiatalon lehet fogamzásgátlót szedni és lehetnek mellék hatásai mert a hizástól nagyon félek :( És ha elmennék nőgyogyászhoz fogamzásgátlot feliratni akkor megvizsgálnaa ott ???:D:Smert én nagyon szégyenlös vagyok :)
A levél hosszuságáért elnézést kérek ....nagyon fontos lenne a válasza !!!Elöree is nagyon nagyon szépen köszönöm tanácsát ..!!!
Üdvözlettel : Reni

Szakértőnk válasza a Megszakításos módszer és (16) évesen fogamzásgátlás :) kérdésre

Kedves Reni!

Hát, ezek szerint nem kell ecsetelnem, hogy mennyire nem biztonságos ez a védekezési módszer, pont eléggé meg vagy ijedve. Nagyon nem ajánlom, egyszer-egyszer se, ha nem akartok egyelőre babát. Ha késik a vérzésed, akkor csinálj tesztet a biztonság kedvéért. Ha egy korábban már beállt ciklus kezd el rendetlenkedni, akkor nem ártana utána nézni, hogy mi ennek az oka. Persze, a stressz sok mindent megmagyarázhat, de nem írhatunk mindent ennek a számlájára.

Természetesen szedhetsz fogamzásgátlót ennyi idősen. Ehhez nőgyógyászati vizsgálat szükséges. Nem kell annyira tartani tőle, nem vészes. Ráadásul ez a felelősségteljes nemi élet része is, úgyhogy előbb-utóbb úgyis túl kell rajta esni. A megfelelően megválasztott tabletta semmilyen mellékhatást nem okoz, nyugodj meg.

Még egy dolgot szerettem volna leírni, mert ez is ide tartozik. A későbbiekben (amíg nem szedsz gyógyszert), ha ilyen "baleset" történne, akkor vehetsz be sürgősségi fogamzásgátló tablettát. Ezt a védekezés nélküli aktust követően 72 órán belül lehet alkalmazni azzal a céllal, hogy kivédje a nem kívánt terhességet. Nőgyógyász vagy háziorvos is felírja. Mivel elég sok hormont tartalmaz, ezért csak indokolt esetben és ritkán szabad alkalmazni.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor