egy szerelem esetleges gondjai...

2011.02.22.
T. Doktornő!
Három hónapja járok egy 23 éves fiúval és nagyon szeretem. Testileg is vonzódok hozzá, de még nem volt semmi "komoly". Gyakran van, hogy én szeretném, ő viszont nem, pedig az ember azt hinné-pláne egy 20 feletti fiúról- hogy kívánja a dolgot. Ez vajon- mármint hogy nem akarja- annak tudható be, hogy fiatalnak tart még hozzá(15 vagyok)?
Van viszont, hogy mindketten akarjuk. Abból lehet "probléma", hogy óvszer nélkül- de úgy, hogy nem teszi be, csak a csiklómat izgatja- csináljuk?
Mióta múlt héten együtt voltunk orálisan, azóta olyan feszültség van bennem, hogy önkielégítéssel sem tudom levezetni. Ez normális?
Hogyan lehet azt "megoldani", hogy az első tényleges együttlét ne fájjon? Bár tudom, hogy párom óvatos lesz, mégis félek egy kicsit...
Köszönettel: Detti

Szakértőnk válasza a egy szerelem esetleges gondjai... kérdésre

Kedves Detti!

Nagyon jó dolog, hogy a párod ilyen türelmes tud lenni, és én is azt gondolom, ez azért van, mert szeret téged, nem akarja siettetni a dolgot, azt szeretné, hogy te már igazán felkészült legyél lelkileg az első együttlétetekkor. Csupán a csikló izgatása még nem jelent veszélyt a terhesség szempontjából, de fertőzést így is lehet kapni, ezért legyetek óvatosak. A fiúk akkor is hordozhatnak fertőző betegségeket, amikor az nem is okoz náluk tünetet. A feszültség, amiről írsz, teljesen normális jelenség, kívánod a barátodat, és nagyon jól csináljátok, ez az a feszültség, ami segít neked abban, hogy első alkalommal ne fájjon. A szűzhártya átszakadása járhat egy kisebb kellemetlen érzéssel, amit csökkenteni tud a másik iránti vágy, nedvesedés, izgalmi állapot, és a fiú óvatossága! Minél inkább arra koncentrálsz majd, hogy mennyire kívánod a barátodat, annál kevésbé fogod érezni, hogy esetleg kellemetlen lenne, vagy fájna!

Minden jót, hajrá!;)

Ujpál Zsófia, pszichológus Ujpál Zsófia, pszichológus

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor