fontos!!

ora 2011-02-02 19:10:50

Tisztelt Dr. Nő!
Minerva nevű fogamzásgátlót szedek. Azonban a háziorvosom Xorimax-ot írt fel napi 2x arcüreg-gyulladásra.Miután befejeztem! a Xorimax szedését rá pontosan egy hétre lefeküdtem a barátommal és csak gyógyszerrel védekeztünk. Most fogok majd egy hetes szünetet tartani. Érdeklődnék , hogy fennállhat-e terhesség veszélye?
Válaszát köszönöm!

Szakértőnk válasza a fontos!! kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt szoktuk javasolni ilyen esetben, hogy az antibiotikum szedésének befejezése után még egy hétig használjon óvszert a páciens a biztonság kedvéért. Nálad ez az egy hét le is telt az újabb aktus előtt. Szerintem nem kell aggódnod, a terhesség esélyével gyakorlatilag nem kell számolni. Ha a megvonásos vérzés időben megjön és jellege ugyanolyan mint egyébként, akkor teljesen megnyugodhattok.

Üdv:



Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések