ha az ujjára került a sperma, lehetek terhes?

2010.12.12.
Kedves Szakértő!
17 éves lány vagyok, és két hónapja vagyok együtt a barátommal, akivel még nem feküdtem le. Viszont 2 hete (pont a peteérésem idején) kielégíttem kézzel, majd több zsepivel is letörölte magáról a spermát. Utána wc-re ment, és vízzel leöblítette a kezét. Mivel közben beszéltem neki, nem emlékszik, hogy szappant használt-e. Egy fél-háromnegyed óra múlvaújra belelendültünk és ő kb. 10 percig ruhán keresztül simogatott, majd utána a ruha alatt, de éppen csak ey nagyon picit dugta fel az ujját, mikor az előzmények eszembe jutottak, abbahagytuk és én lezuhanyoztam.
Sok helyen azt olvastam, hogy ha egy kis előnedv vagy sperma is jutott a hüvelybemenethez, akkor lehetséges a terhesség. Itt nálad viszont azt, hogy ez szinte lehetetlen. Most melyik az igaz?
Mindig nagyon vigyázok azzal, hogy ilyenek ne történhessenek meg, most mégsem figyeltem eléggé. Nagyon félek.
Válaszodat előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a ha az ujjára került a sperma, lehetek terhes? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem kell aggódnod. Igaz, hogy valóban tartalmazhat az előnedv spermiumokat, de ezeknek a hüvelybe kell jutniuk ahhoz, hogy terhesség jöjjön létre. Esetetekben ez szinte kizárt (papírzsebkendő, eltelt idő, kézmosás). Nem csináltatok semmit sem rosszul, a szappanos kézmosás persze ajánlott.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor