fehér folyás

2010.11.06.
Kedves Szakértő!
az lenne a kérdésem, hogy normális-e az, hogy fehér színű, nyálkás folyásom van, és ez az együttlét során is látható a párom nemi szervén. Fogamzásgátlót is szedek, és azóta talán erősebb. Illetve lehet-e az, hogy túl szűk a hüvelyem, mert gyakran a behatoláskor olyan érzésem van mintha kicsit elszakadna a bőr, és van amikor enyhén vérzik is? Illetve, hogy az miért lehet, hogy az együttlétek után néha előfordul, hogy gyakori vizelési ingert érzek, és olykor fájdalmas a vizelés is?
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a fehér folyás kérdésre

Kedves Levélíró!

Ha a váladék mennyisége nem hirtelen és jelentősen nőtt meg, nem kellemetlen a szaga vagy a színe nem furcsa, valamint ha nem okoz panaszokat (csípő, égő érzés, fájdalom), akkor valószínűleg normális, amit tapasztalsz.

A hüvelyed nem szűk, emiatt ne aggódj. Inkább az lehet a baj, hogy nem megfelelő fokú a nedvesedés, ami miatt nem olyan gördülékeny a behatolás. Gondold át, hogy elegendő-e az előjáték, kellően felizgat-e. Esetleg próbáljatok ki valalmilyen síkosítót, talán orvosolja a problémát.

A harmadik kérdésedre válaszolva: nem ártana egy vizeletvizsgálat, mert lehetséges, hogy hólyaghurutod van. A háziorvos is tudsz gyorstesztet végezni, de ha szükséges, akkor ad laborbeutalót (és természetesen sz.e. gyógyszert is ír).

Érdemes lenne szedned valamilyen probiotikumot akár szájon át (pl. Normaflore, Lactiv) vagy helyileg alkalmazva (pl. Protexin Gynophilus), mert ezek segíthetnek helyreállítani a hüvely normál flóráját.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor