menstruacios fajdalmak

2010.10.12.
amiota megjott eloszor a menszeszem mindig nagyon eros hasfajasom volt. amugy mostmar 19 eves vagyok...meg mindig nagyon eros fajdalmaim vannak mestrualas kozben. ez normalis? azt hallottam h ha fogamzasgatlo tablettat szedek akkor ezek a fajdalmak szunnek de...en 3 honapig szedtem fogamzasgatlot de ekkozben ugyanolyan nagy fajdalmaim voltak. most hagytam abba a fogamzasgatlot es epp menstrualok...ma vagyok a masodik napon es nagyon eros hasfajasom volt ma reggel es most estefele is. ugye ez nem valami nagy problema, vagy?
es meg egy kerdes evvel kapcsolatban...normalis az h mestrualas kozben hatalmas a hasam:p? felvagyok puffadva mindig es akkora a hasam h nagyon nagy:p
elore is koszonom a valaszt:)

Szakértőnk válasza a menstruacios fajdalmak kérdésre

Kedves Levélíró!

Érdemes lenne visszamenned a nőgyógyászodhoz, hátha van egyéb ötlete is (másik tabletta, vagy a jelenlegi tovább szedése stb.). Nyilván túl vagy már a nőgyógyászati vizsgálaton, és feltételezem, hogy nem találtak eltérést. A fogamzásgátló egyébként jó ötlet lenne, emellett kipróbálhatnád (ha még nem tetted) az Apranax tablettát vagy az Algoflex-M-et. Érdemes a szedést már a vérzés megjövetele előtt elkezdeni. Ezt most nyilván nem vigasztal, de szülés után csökkenni fognak a panaszaid.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor