Hasi duzzanat

2010.10.11.
Kedves Doktornő!
A problémáim júniusban kezdődtek, amikor is sokszor émelyegtem. Azóta nagyon sokat stresszeltem azon, hogy terhesség miatt lehet-e a dolog, attól függetlenül, hogy szedek fogamzásgátlót és maximum előváladék kerülhetett a hüvelyembe. Azóta már 5x volt vérzésem, de nem minidig azonos mértékben és 4 negatív tesztem is. Szeptemberben nagyon kevés volt, de például most teljesen normális ideig (5 napig) tartott és normális intenzitású is volt.
Azonban kb. augusztus elején tűnt fel, hogy mintha megnőtt volna a hasam. Úgy véltem, hogy bemeséltem magamnak, viszont nem akar elmúlni. Nem is nő tovább, de a köldököm alatt duzzadt a hasam. Kb. a csípőcsontom magasságáig "emelkedik ki". Nem is mindig egyformán, sőt főként reggelente teljesen normális- lapos. A mérleg szerint ráadásul fogytam is egypár kilót...
Mitől lehet ez? Számíthat az, hogy időnként reggel és este csinálok hasizomerősítő gyakorlatokat? Terhesség biztos nem lehet, ugye?
Köszönöm a választ!

Szakértőnk válasza a Hasi duzzanat kérdésre

Kedves Levélíró!

Gyakorlatilag a leírtak alapján (több ciklus, negatív tesztek) kizárt, hogy terhesség álljon a hasnövekedés hátterében. Ráadásul mivel reggelente lapos a hasad, az a legvalószínűbb, hogy egyszerűen fel vagy fújódva (fokozott gázképződés). Át kellene gondolnod, hogy milyen puffasztó ételeket fogyasztasz, hogy rendben van-e az emésztésed. Lehetséges, hogy egyszerű étrendi változtatásokkal rendezhető a dolog. Ha mégsem, akkor keresd fel a háziorvosod.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor