baba?

2010.09.15.
Tisztelt Szakértő!
3 hónapig szedtem fogamzásgátlót. (szeptember 3-án hagytam abba). Az lenne a gondom, hogy most úgy érzem, mintha a méhem megnőtt volna, és többször is hányingerem van a nap folyamán. Semmi más tünet, a melleim megnőttek(fogamzásgátló miatt) de mivel abbahagytam a szedést, mintha kisebbek is lennének. Július 31-én a tesztem negatív volt. Szeptember 7-én pedig megjött a menstruációm, 5 napig tartott, normális mennyiség. De az utolsó levélnél csak 20 szemet szedtem be( egyszer kihánytam, így bevettem rá mégegyet.) Lehet ez gond?
Ha nem babától, akkor a hányinger mitől lehet? És lehet, hogy a méhemet egy kis hízástól érzem nagyobbnak(tapintásra)?Szeptemberben már nem volt aktusom, így most nem eshettem teherbe...
Válaszát előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a baba? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nyugodj meg! Az ember a méhét nem érzi, csak akkor tapinthatja magának, amikor már pocakos kismama. A hányingernek számtalan oka lehet a terhességen kívül is. Annak a legfontosabb jele ugyanis a vérzés elmaradása. Ha a hányinger rendszeresen jelentkezik, akkor keresd fel a háziorvosodat. Egy vizsgálat, esetleg labor, hasi ultrahang nem árthat. A gyógyszert célszerű lett volna végig szedni, de nem lesz ebből semmi bajod. Innentől mindenképpen figyelj oda a védekezésre, hiszen már nem tart a tabletta védő hatása.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor