mi az?

2010.08.05.
kedves orvos szakértő... már küldtem be egy üzenetet teli kérdéssel,de nemkaptam rá választ...igy irok mégegyszer... több kérdésem is van:
1.hogy ha egy lány nem szed tablettát,és lefekszik a barátjával óvszer nélkül..igaz hogy ha elmúlik a menzesze a lánynak,és annak a 2. hetére ha lefekszenek igy akkor nemlehet a csaj terhes? mert sokan mondták már,hogy akkor a lány nem termékeny,szóval ha még egy kicsi is bejut a lányba,nemlesz terhes...igaz ez?
2.sex közben,vagy elején,amikor a fiú még nem élvez el,akkor is jön ki egy váladék...attól is terhes lehet egy lány?
3.a lányoknak ha nincs meg épp a menzesze,akkor fehér váladék van mindig az alsóneműben....az mi?
4.sex közben ha a lány elélvez,akkor neki is olyan fehér váladék fog kifolyni? és ennek a mennyisége mindenkinél más? és ez a váladék amúgy mi?
tudom sok kérdés,de szeretném ha valaki felvilágositana.a választ előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a mi az? kérdésre

Kedves Levélíró!

Én úgy emlékszem, hogy megkaptam ezeket a kérdéseket és válaszoltam is rájuk. De ha nem ért oda hozzád, akkor leírom még egyszer.

1. Ez nem igaz. A könnyebb és egyértelmű tájékozódás értelmében mindig a vérzés első és nem az utolsó napjától számolunk. Ennek értelmében a legnagyobb esély a teherbe esése a ciklus 14. napja körül (előtte és utána is 1-2 napig) van, amennyiben szabályos, 28 napos ciklust veszünk. Azonban nem minden lánynak 28 napos ciklusa, tehát ez az elv nem alkalmas fogamzásgátlásra (emellett bekövetkezhet "extra" ovuláció is). Gyakorlatilag a ciklus minden napján van esély a terhesség létrejöttére, még ha nem is sok.

2. Igen, attól is, habár kis eséllyel.

3. Az a hüvelyváladék, ami teljesen normális. A méhszájból ill. a hüvelyből származik és a hüvely védelme a feladata.

4. Nem jellemző. A nemi izgalom hatására fokozódik a váladéktermelés, ez segíti a behatolást. Amikről te írsz, az ún. női ejakuláció, ezt csak néhány nő tapasztalja. Ilyenkor az orgazmus hatására kis mennyiségű váladék spriccel/folyik a nő hüvelyéből, amit a G-pont körüli mirigyek termelnek. De ilyesmit nem minden nő tapasztal.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor