pár kérdés

2010.05.07.
Kedves Doktornő!
16 éves lány vagyok, és 9 hónapja vagyok együtt a barátommal. Mostanra döntöttünk úgy hogy jó lenne lefeküdni egymással. Még mind a ketten szüzek vagyunk, még is úgy érzem, hogy ő jobban otthon van a témában.
Ő említette a pettinget, és az orális szexet is, viszont nem igazán tudom, hogy ezek mit takarnak..
Késznek érzem magam az együttlétre, viszont nagyon félek a fájdalomtól. (még a tampon felhelyezése is fájdalmat okoz) Lehetséges, hogy annyira fog fájni, hogy le kell majd állnunk? És a szűzhártya átszakadása miatt mennyi vérrel kell számolnunk?
Válaszait előre is nagyon köszönöm. :)
*D.

Szakértőnk válasza a pár kérdés kérdésre

Kedves *D!

A petting egymás testének a felfedezését, illetve egymás kényeztetését jelenti, de szexuális aktus nélkül. Tehát kézzel, simogatásokkal, szájjal okoznak egymásnak örömöt a felek. Orális szex során a férfi vagy a nő szájjal izgatja a partner nemi szervét. A féfiak általában kedvelik, ha a partnerük (barátnőjük, szerelmük) kézzel vagy szájjal elégíti ki őket. Mindenképpen jó volna egymás (és a saját) testét alaposan megismernetek, mielőtt lefekszetek egymással.

Ha tényleg igazán akarod majd az együttlétet és kellőképpen fel leszel izgatva, akkor valószínűleg nem fogsz komolyabb fájdalmat érezni az első szeretkezés során. Persze mindenki másképp éli ezt meg. Ha úgy érzed, hogy fáj, akkor bármikor abba lehet hagyni és később visszatérni rá. Gondolom, attól félsz, hogy egy pénisz jóval nagyobb mint egy tampon, de még egyszer mondom: a kulcs az ellazult állapot, és az előjáték. (Ahhoz hogy kellőképpen rá tudj hangolódni a szexre, szerintem fontos a nyugodt környezet is, hogy ne zavarjon senki/semmi.)

Vérzés nem is feltétlenül jelentkezik, de ha mégis, akkor néhány cseppre kell csak számítanod.

Ne feledkezzetek meg a fogamzásgátlásról, első szeretkezésnél is ugyanolyan fontos! Beszéljétek meg, hogy ki veszi meg az óvszert, vagy esetleg tablettát szedsz majd.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor