Megfázástól vagy cisztától is késhet, nem?

2010.03.10.
Már 5 napja késik a havim, és átgondolva az egészet, szerintem semmilyen hiba nem csúszhatott be a védekezés során, mert mindig ügyelünk arra, hogy az óvszert helyesen használjuk. Nemrég fájt a vesém, de már elmúlt anélkül, hogy orvost kerestem volna fel. Ez lehet oka annak, hogy késik? Vagy ciszta lesz?-mert hallottam, hogy attól is késhet a havi. Előbb-utóbb annak meg kell jönnie ugye? Nem lehet a patikéban olyan gyógyszeret kapni, amit nem muszáj, hogy orvos 9rjon ki? Még nem voltam nőgyógyásznal, és még nem is szeretnék. Jó lenne egy megoldás.

Szakértőnk válasza a Megfázástól vagy cisztától is késhet, nem? kérdésre

Kedves Levélíró!

5 nap késés bőven belefér, de mivel élsz szexuális életet, így a terhesség elvi esélye is fennáll. Ezért első lépésként csinálj egy terhességi tesztet. A vérzés késését okozhatja petefészekciszta és egyéb állapotok is (hormonális rendellenességek, de pl. stressz, fizikai megerőltetés, hirtelen hízás-fogyás is), de mondom, 5 nap után még nem kell nagyon aggódni. Ha nem vagy terhes akkor minden bizonnyal hamarosan meg fog jönni a vérzésed.

Patikában nem kapható erre a probémára vény nélkül beszerezhető gyógyszer, de a nőgyógyásztól sem kell ám félni Jobb ha az ember lánya a nőgyógyászati problémáival időben orvoshoz fordul, mint ha később többel köti be.

Minden jót kívánok!

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor