a gyereket el lehet így veszteni???

2010.01.24.
Hello.3 hetes terhes vagyok és szeretném megtudni, hogy a gyerekemet el lehet úgy veszteni ha alkoholt iszom rá vagy dohányzok??És ha igen akkor mennyi alkoholtól megy el a gyermek?
Csak, hogy ne legyen félre értés, csak kíváncsiságból kérdezem és nem szeretném elveszteni a gyermekemet!

Szakértőnk válasza a a gyereket el lehet így veszteni??? kérdésre

Kedves Levélíró!

Olyan, hogy "3 hetes terhes", igazából nem létezik. A terhességi kort az utolsó vérzés első napjától számoljuk, vagyis akkor, amikor a kismama megtudja, hogy babát vár (amikor kimarad a vérzése), akkor praktikusan már 4 hetes terhes. Ez alapján kellene átszámolnia a terhesség korát.

A várandósság nagyon korai szakaszában nincsen még szoros kapcsolat az anya és az embrió között. Így nem éri károsodás az embriót pédául akkor, ha az anya alkoholt fogyaszt, amíg még nem is tudja, hogy babát vár. Később azonban az alkohol fogyasztása súyos károsodásokat (értsd: fejlődési rendellenességeket) okozhat, nem feltétlenül vetélést. Egyébként minden ember más és más, van aki tényleg nem vigyáz a benne fejlődő életre és mégis kihordja a terhességet, más pedig minden óvintézkedés ellenére is elvetél.

Azt javaslom, hogy ha akarja a babát, akkor jelentkezzen terhesgondozásra illetve addig is kezdjen el terhességi vitamint (többfajta is kapható patikában), vagy legalább napi egy szem folsavat szedni. Ha pedig nem tudja vállalni, akkor jelentkezzen a nőgyógyásznál és ő megadja a szükséges segítséget a terhességmegszakítás elvégzéséhez.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor